Συγκέντρωση πολιτών έξω από το Δημαρχείο Βόλου – Αντιδρούν στην κατασκευή εργοστασίου SRF

dimarxeio volou 1
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ λαμβάνοντας υπόψη της την εισήγηση-κριτική της επιστημονικής ομάδας της αναφορικά με την ΜΠΕ για την Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου της Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, και δεδομένης της βασικής της αρχής, που υποστηρίζει την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων με βάση το zerowaste καλεί κάθε φορέα, σύλλογο, συλλογικότητα και κάθε πολίτη του Βόλου να συμμετάσχει τη Δευτέρα 11 Μαϊου στις 18:00 στη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο του Βόλου, στο οποίο την ίδια ώρα συγκαλείται συνεδρίαση ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ για Έκφραση Γνώμης επί του φακέλου περιβαλλοντικής αδειοδότησης του έργου ‘‘Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΕΔΑ) Βόλου στη θέση «Κάκκαβος» της Δ.Ε. Αισωνίας του Δήμου Βόλου της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πολιτών αναφέρονται τα εξής:
«Αντιδρούμε στη δημιουργία εργοστασίου για παραγωγή δευτερογενούς καυσίμου SRF στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Βόλου που υποφέρει από την αέρια ρύπανση και τα συνακόλουθα νοσήματα αυτής, σύμφωνα με την πρόσφατη επιδημιολογική μελέτη!
Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητά να δοθεί προτεραιότητα στη διαλογή στην πηγή, στα πράσινα σημεία και στην κομποστοποίηση και στην δημιουργία υποδομών ανακύκλωσης! Ζητά επίσης να ακυρωθεί η συγκεκριμένη ΜΠΕ, που προωθεί τη δημιουργία αντίστοιχων εργοστασίων σε όλη την Ελλάδα.»
error: Content is protected !!