ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συγγνώμη και απόσυρση γραμματοσήμου με τον χάρτη της φασιστικής Κροατίας

2864821


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 02:02

Τα Ταχυδρομεία της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησαν συγγνώμη και απέσυραν την έκδοση σειράς γραμματοσήμων στην οποία απεικονίζεται ο χάρτης του φασιστικού «Ανεξάρτητου Κράτους της Κροατίας», την περίοδο 1941-1945, με εδάφη που ανήκουν στη Σερβία, τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο.

«Ζητούμε συγγνώμη και λυπούμαστε για το ακούσιο λάθος και τις τεχνικές παραλείψεις κατά την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων “Βόρεια Μακεδονία στην Ε.Ε.”, που συμπίπτει μάλιστα με την 9η Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης. Στόχος μας με αυτό το γραμματόσημο ήταν να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς την Κροατική Προεδρία της ΕΕ για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει η Δημοκρατία της Κροατίας στη χώρα μας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ταχυδρομείων της Βόρειας Μακεδονίας.

Είχε προηγηθεί αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Σερβίας, το οποίο νωρίτερα το Σάββατο επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Βόρειας Μακεδονίας στο Βελιγράδι εξαιτίας της σειράς αυτής γραμματοσήμων και είχε ζητήσει από τις Αρχές των Σκοπίων την απόσυρσή της.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 10 Μαΐου 2020, 02:06

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!