ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέλλα Μπίζιου: Να σπάσουμε την αλυσίδα του φόβου

01 95282034 563515074292980 2444391954033672192 n
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τηλεδιασκέψεις εργασίας με την Συντονίστρια Οικογενειακής Πολιτικής Ισότητας των Φύλων ΝΔ κα Βάσω Μέκρα καθώς και με τον πρόεδρο της  ΟΝΝΕΔ Λάρισας κ. Χρήστο Μαϊμουλιώτη και την Τομεάρχη Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων της ΟΝΝΕΔ Λάρισας κ. Μαρία Σπανοπούλου πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα πρόσφατα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, τα οποία δείχνουν σημαντική αύξηση των καταγγελιών για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της καραντίνας και του υποχρεωτικού εγκλεισμού.

Στέλλα Μπίζιου: Να σπάσουμε την αλυσίδα του φόβουΠιο συγκεκριμένα, η γραμμή SOS «15900» έλαβε συνολικά 1769 κλήσεις. Τα περιστατικά βίας ήταν 1070, ενώ τον Μάρτιο ήταν 325. 648 κλήσεις αφορούν ενδοοικογενειακή βία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα περισσότερα θύματα βίας ήταν σύζυγοι/σύντροφοι. Συγκεκριμένα το 61% των περιστατικών, δηλαδή 485 σύζυγοι/σύντροφοι, τον Απρίλιο βίωσαν σκληρές εικόνες που δύσκολα θα ξεχάσουν, ενώ έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι το 10% των περιστατικών βίας αφορούσε σε παιδιά. Δηλαδή, μιλάμε για 77 παιδιά.

Η κα Μπίζιου σε σχετική της δήλωση σημειώνει:

Στέλλα Μπίζιου: Να σπάσουμε την αλυσίδα του φόβου«Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας δεν μπορεί παρά να μας ενεργοποιούν όλους.

Η περίοδος της καραντίνας φαίνεται πως όξυνε το πρόβλημα, οφείλουμε όμως όλοι να κατανοήσουμε πως το πρόβλημα προϋπήρχε. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει πως μένουμε σιωπηλές, ούτε πως ανεχόμαστε τη βία. Αυτό φυσικά είναι κάτι που πρέπει να ισχύει πάντα, πολύ περισσότερο τώρα που αναγκαστικά πολλές γυναίκες και παιδιά, θύματα βίαιης συμπεριφοράς, δεν έχουν καμία άλλη διέξοδο.

Στέλλα Μπίζιου: Να σπάσουμε την αλυσίδα του φόβουΕίναι καθήκον μας να δώσουμε σε όλες αυτές τις γυναίκες και στα  παιδιά, που δέχονται βία εντός της οικίας τους, το θάρρος με το οποίο θα σπάσουν την αλυσίδα του φόβου και να τους δείξουμε πως η πολιτεία στέκεται δίπλα τους.

Το προσεχές διάστημα πρόκειται να αναλάβω συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή».

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!