Αναβολή της διά ζώσης συνεδρίασης του Δημοτ. συμβουλίου λόγω κορωνοϊού ζητούν 10 σύμβουλοι – Η επιστολή στην ΚΕΔΕ

69259143 2344062559190152 6615852848347348992 n
stergiou
fotou
728x110 3

 Επιστολή με την οποία ζητούν την παρέμβασή τους προκειμένου να μη διεξαχθεί διά ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, λόγω φόβου εξάπλωσης του κορωνοϊού, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Απόστολου Παπαδούλη “Βόλος, Ανατροπή – Δημιουργία” και του Ι. Αποστολάκη “Μαζί για τον Βόλο” προς  τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλο. 

728X100

 Η επιστολή:

Εν όψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου διά ζώσης, την Δευτέρα, 11/5/2020, στον φυσικό χώρο του Δημαρχείου Βόλου, θέλουμε, ως Δημοτικοί Σύμβουλοι να σας ζητήσουμε για λόγους προστασίας της υγείας μας, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των συγγενικών μας προσώπων και των συνεργατών μας την αναβολή του και διεξαγωγή αυτού σε μεταγενέστερο χρόνο με τον πλέον ασφαλή τρόπο της τηλεδιάσκεψης όταν αυτό θα είναι εφικτό.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η τεχνολογία σήμερα προσφέρει αποτελεσματικές και φτηνές λύσεις, σύστημα τηλεδιασκέψεων για χρήση του από όλα τα συλλογικά όργανα που ήδη τις αξιοποιούν εκατοντάδες οργανωμένες δραστηριότητες στην χώρα (μεταξύ αυτών και Δημοτικά Συμβούλια, συνεδριάσεις Π.Ε.Δ, συνεδριάσεις  Κ.Ε.Δ.Ε.) .

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, πρέπει να αποφεύγονται συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων και ο αναγκαίος συγχρωτισμός πρέπει να είναι η έσχατη λύση. Γι’ αυτό άλλωστε και έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που μάλιστα δεν επιβαρύνει τους Δήμους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για μας, η ευθύνη για την προστασία της υγείας δεν μπορεί να καμφθεί από ενέργειες ενδεχόμενης επιπολαιότητας, που μπορεί να έχουν υψηλό κόστος σε μας ή σε συνανθρώπους μας την ώρα μάλιστα που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αφορούν την πόλη μας προς συζήτηση. Με την ειλικρινή ευχή να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα αναμένουμε άμεσα τις κινήσεις σας για την προστασία της υγείας μας και των συμπολιτών μας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Ακρίβος Αθανάσιος

Αποστολάκης Ιάσων

Βακουφτσή Κερασίνα 

Γάτζου Αφροδίτη

Μαυρογιάννης Λεωνίδας

Παπαδημητρίου Άννα Μαρία 

Παπαδούλης Απόστολος 

Παπαθανασίου Ελένη

Τσιμπανάκος Δημήτρης

Τσιτούμη Διαλεχτή

error: Content is protected !!