Αλ. Σακελλάρης: «Υπάρχει ίσως μεγαλύτερη αυστηρότητα στην εστίαση» – Το “παράπονό” του και η έκκληση στους Λαρισαίους

sakellarhs alexandros
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μετά και τις περιπτώσεις συλλήψεων τεσσάρων επιχειρηματιών της εστίασης στη Λάρισα ο πρόεδρος Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης (ΣΙΚΑΕΛ) Νομού Λάρισας, κ. Αλέξανδρος Σακελλάρης μιλά στο onlarissa.gr, τονίζοντας πως ο Σύλλογος βλέπει ίσως την εφαρμογή μιας μεγαλύτερης αυστηρότητας στον τομέα της εστίασης.

Παράλληλα διευκρινίζει πως δεν υπάρχει ψηφισμένη απαγόρευση για take-away αλκοόλ, δηλώνοντας επιπροσθέτως πως ο κόσμος μπορεί για παράδειγμα ήδη να προμηθεύεται αντίστοιχα προϊόντα από περίπτερα.

«Κάναμε από την αρχή συστάσεις σε όλα μας τα μέλη και μη, να χρησιμοποιήσουν αυτά τα εργαλεία που τους δίνει η πολιτεία να δουλέψουν. Ο Σύνδεσμος από την πρώτη στιγμή ήταν αυστηρός» αναφέρει, προσθέτοντας πως ζητά από όλους να τηρούνται τα μέτρα.

«Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι σε προσπάθειες όσων εις βάρος άλλων συναδέλφων προσπαθούν να βγάλουν χρήματα», επισημαίνοντας ωστόσο ότι εφόσον υπήρξε και δικαστική αθώωση και στις τέσσερις περιπτώσεις ο Σύνδεσμος θεωρεί τις ενέργειες αυτές νόμιμες (σ.σ. η αθώωση αφορούσε το ποινικό κομμάτι, ενώ μένει να φανεί αν στο διοικητικό αποφασιστεί η καταβολή ή όχι των προστίμων).

Ακόμη ο κ. Σακελλάρης αναφέρει πως «δεν ευθύνεται η εστίαση για τις ουρές, εμείς μόνο δίνουμε ένα προϊόν», απευθύνοντας έκκληση προς τους Λαρισαίους να μη συνωστίζονται, καθώς η πόλη έχει πολλούς πεζοδρόμους και μέρη που μπορεί να κυκλοφορεί, ενώ εξέφρασε το «παράπονό» του, αναφέροντας πως υπάρχουν πολλοί χώροι όπου παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα και είναι ανοιχτοί.

Μάλιστα ο ΣΙΚΑΕΛ προ λίγων ημερών μέσω ανάρτησής του στο Facebook έστειλε μήνυμα στους Λαρισαίους να τηρήσουν τα μέτρα για αυτόν τον κρίσιμο μήνα ώστε να γίνει η Λάρισα ξανά μια πόλη γεμάτη ζωή. Αναλυτικά η ανάρτηση:

Η πόλη μας όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες σιώπησε απότομα. Και σιώπησε γιατί όλοι μας σε αυτή την πόλη νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας και η απόδειξη είναι αυτή η εκκωφαντική σιωπή και η άδειοι της δρόμοι. Αυτήν όμως δεν είναι η πόλη που αγαπάμε, η πόλη μας προ κορωνοϊού, ήταν η πόλη όπου κάθε μέρα οι άνθρωποί της αλλά και οι επισκέπτες της χαίρονταν να την ζουν και να δημιουργούν.

Είναι η πόλη που έσφυζε από ζωή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τις τελευταίες ημέρες και δειλά δειλά η πόλη αρχίζει να ζωντανεύει ξανά αλλά ας προσέξουμε πολύ όλοι μας. Ο κίνδυνος παραμένει και είναι υπαρκτός αλλά μπορούμε όλοι μαζί να μην επιστρέψουμε την επανεμφάνιση του.

Ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής και εστίασης Ν. Λάρισας όπως και πολλοί άλλοι κλάδοι έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο οικονομικό πλήγμα αλλά το μείζων αυτή την στιγμή είναι η δημόσια υγεία.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν αυτόν τον πρώτο κρίσιμο μήνα να κρατάμε της αποστάσεις όπως οι επιστήμονες ορίζουν για να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί και να δώσουμε στην πόλη μας την ζωντάνια που σε όλους έλειψε.

Η Λάρισα μας δεν είναι η πόλη της σιωπής είναι η πόλη της Ζώης και θα την φέρουμε πίσω όλοι μαζί.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!