Παρέμβαση Λαμπρούλη στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

lamproulis 0 KKE 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Να ενισχυθεί ουσιαστικά το σύστημα Υγείας ενόψει ενός ενδεχόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, τονίζοντας ότι κυβέρνηση και κράτος έχουν ευθύνη για αυτό.

Μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έγινε συζήτηση για το νέο κορονοϊό, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως αν κάποιος τα κατάφερε είναι ο λαός που τήρησε τις οδηγίες των ειδικών και πρόσθεσε ότι ο χρόνος που κερδήθηκε πρέπει να αξιοποιηθεί για να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού στο σύστημα Υγείας, να υπάρξει εφοδιασμός σε μέσα προστασίας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Σημείωσε πως είναι σταγόνα στον ωκεανό οι λιγοστές προσλήψεις επικουρικών όταν βγάζουν μάτι οι ελλείψεις σε Κέντρα Υγείας, νοσοκομεία και εργαστήρια. Ανέφερε πως λείπουν περίπου 30.000 προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τα οργανογράμματα.

Σχολιάζοντας τα περί αλλαγής νοοτροπίας, που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, τόνισε πως η ατομική ευθύνη δεν αποτελεί λύση αν δεν πατάει πάνω σε ένα κρατικό σύστημα Υγείας πλήρως στελεχωμένο για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας είναι αναγκαία όχι μόνο για την πανδημία, αλλά και για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και για άλλες ασθένειες, υπηρεσίες και εξετάσεις που ανεστάλησαν λόγω του κορονοϊού και πλέον στα καθυστερημένα ραντεβού θα προστεθούν τα νέα. Για το λόγο αυτό, σημείωσε, είναι επίκαιρη η θέση του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και την ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σύστημα Υγείας για να εξυπηρετηθούν ασθενείς και χρονίως πάσχοντες. Αναφερόμενος στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι και τους θανάτους από Covid-19 τόνισε ότι δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά το κερασάκι στην τούρτα της πολιτικής που έχει το κέρδος πάνω από όλα.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!