Η Ζέττα Μακρή επανέρχεται, για μία ακόμη φορά, για την επιχορήγηση του Ορφανοτροφείου Βόλου

Στιγμιότυπο 2020 05 13 3.24.10 μμ
stergiou
fotou
728x110 3

Επανέρχεται, για μία ακόμη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή για το ακανθώδες και κατεπείγον ζήτημα της επιχορήγησης του Ορφανοτροφείου Βόλου, με κοινοβουλευτική της αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση, χθες, Τρίτη 12 Μαΐου 2020. 

728X100 3

 ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤheNewspaper.gr ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκεκριμένα, το Ορφανοτροφείο Βόλου είναι ένα από τα λίγα ιδρύματα της χώρας που δεν έχει λάβει καμία επιχορήγηση από το κράτος, από το 2012. Συνεπώς, μέχρι πρότινος, η λειτουργία του και, γενικά, η επιβίωσή του βασίζονταν τόσο σε δωρεές όσο και σε εισοδήματα από εκμισθώματα, ενώ, η διοίκησή του είχε προχωρήσει σε ενέργειες υπαγωγής σε διατάξεις για τη διευθέτηση ρυθμίσεων τόσο των φορολογικών όσο και των ασφαλιστικών του υποχρεώσεων, τις οποίες και αποπλήρωνε συστηματικά και έγκαιρα.  

Όμως, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, τους τελευταίους δύο μήνες, πολλές από τις δωρεές έπαυσαν ενώ, πλέον, είναι  έκδηλη η  αδυναμία καταβολής των μισθωμάτων από τους εκμισθωτές, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην μπορεί να ανταποκριθεί το Ίδρυμα στις βασικές του υποχρεώσεις προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά, περισσότερο από ποτέ, η ίδια η λειτουργία του και, γενικότερα, η επιβίωσή του να καθίσταται εξαιρετικά προβληματική έως και αδύνατη. 

Η κ. Μακρή, ήδη, από τις 14 Φεβρουαρίου 2020, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την αρμόδια Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δ. Μιχαηλίδου για το ζήτημα της επιχορήγησης και χρηματοδότησης του Ορφανοτροφείου, ενώ στις 28 Μαρτίου 2020, είχε αποστείλει κοινοβουλευτική αναφορά προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να υποστηριχθεί το Ίδρυμα, παντοιοτρόπως, για τη διευθέτηση του ζητήματος της έγκαιρης αποπληρωμής των δόσεων των φορολογικών και ασφαλιστικών ρυθμίσεων. Με τη χθεσινή της αναφορά, η κ. Μακρή στηρίζει, για μία ακόμη φορά, με σθένος, την ενδυνάμωση της ρευστότητας του Ιδρύματος, η οποία είναι, πλέον, επιτακτική και αναγκαία, αντιλαμβανόμενη όχι μόνο το εύλογο του αιτήματος αλλά, κυρίως, τον ευαίσθητο και σημαντικό  σκοπό που  επιτελεί η λειτουργία του Ορφανοτροφείου Βόλου. 

error: Content is protected !!