ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πυρά» Λημνιού σε Βαξεβανόπουλο: Είχες ηγετικές φιλοδοξίες – Θέλεις να βαθύνεις τον διχασμό

Στιγμιότυπο 2020 05 14 6.10.33 μμ

Συνεχίζονται οι τριγμοί στο εσωτερικό της Επιτροπής αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών μετά την αποχώρηση του ιδρυτικού μέλους της Μάρκου Βαξεβανόπουλου.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Στέλιος Λημνιός, στέλνει τη δική του απάντηση στον καθηγητή του Πανεπιστημίου και γνωστό ενεργό μέλος περιβαλλοντικών ομάδων της πόλης.

 ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤheNewspaper.gr ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η επιστολή:

«Έφυγες για να εργαστείς στο πανεπιστήμιο της Λυών και όλοι μας σου ευχηθήκαμε καλή αντάμωση στο Βόλο και στους αγώνες.. Όταν κάναμε συνελεύσεις σου ανοίγαμε τις κάμερες από τα κινητά τηλέφωνα για να σε έχουμε δίπλα μας.. Όταν συνεδριαζε το Συντονιστικό είχαμε ανοιχτή ακρόαση για να μας λες τη γνώμη σου..

Όταν ξενυχτουσαμε δεσμιοι στα κρατητηρια ειμασταν σίγουροι ότι ησουν ανάμεσα μας..
Όταν οι μικρές, οργανωμένες κομματικές παρεμβάσεις επιχειρούσαν να αλωσουν την Επιτροπή Πολιτών, την Επιτροπή μας, θυμομασταν τον θεμέλιο λίθο του οικοδόμηματος που υψωσαμε:
όχι στον έλεγχο του Συντονιστικου από κόμματα, μικρά ή μεγάλα..
Όταν η μεγάλη γενική συνέλευση τον Νοέμβριο του 2019 αποφάσισε να μη δεχθεί κομματικές υποψηφιότητες, οι κομματικοί ( που αποκαλούνται κινηματικοι για να ξεχωρίζουν από τους άλλους, τους ατολμους
βολεμενους πολυλογαδες) έκαναν αυτό που είχαν σχεδιασει: αποχώρησαν, οικιοποιηθηκαν τον τίτλο και το λογότυπο της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών ΒΟΛΟΥ και άρχισαν μεθοδικά να τραυματιζουν με πολλούς
τρόπους τον αγώνα, την ενότητα και την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κίνημα. Τότε δεν πήρες θέση..
Στη συνέλευση του Φεβρουαρίου μπουκαραν στην αίθουσα και καταλυοντας κάθε δημοκρατική διαδικασία απαίτησαν την παραίτηση μας από το Συντονιστικό. Πάλι σιώπησες. .
Όταν μας αποκαλεσαν κλίκα της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (αφού δεν είχαν κάτι πιο ευφάνταστο να μας… προσαψουν), δεν ενοχλήθηκες αν και ήσουν πολλά χρόνια πρωτεργάτης στην ΠΠΜ.
Αντίθετα μάλιστα μας ζήτησες να παραιτηθουμε με το επιχείρημα ότι δεν καλέσαμε άλλη γενική συνέλευση.                                      Σου εξηγήσαμε ότι, εδώ στην Ελλάδα, είχαν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, αλλά εσύ επέμενες. Σου ζητήσαμε τότε να μεσολαβήσεις ώστε να υλοποιήσουμε ενωτικα την απόφαση του Νοέμβρη, για ένα μεγάλο συλλαλητήριο με τους κυριωτερους  επιστημονικους και κοινωνικούς φορεις δίνοντας σου την υπόσχεση ότι αμέσως μετά θα παραιτηθουμε και θα πάμε για εκλογή νέου Συντονιστικου, μιας και αυτή ήταν η απαίτηση σου..
Το αρνήθηκες χωρίς αιτιολογία, όπως το αρνήθηκες πάλι στη συνεδρίαση της ΠΠΜ το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου, όταν σε εκλιπαρούσα να μην κάνεις αρχηγικη εμφάνιση σε βάρος της ενότητας του μαζικού μας κινήματος, αλλά να δεχθείς να συνυπαρξεις μαζί και με άλλους κομματικούς σε ένα διευρυμένο Συντονιστικό που θα λειτουργούσε μέχρι την πραγματοποίηση του μεγάλου συλλαλητηριου.
Η ανεξήγητη άρνηση σου σε ότι μπορούσε να προωθήσει την ενοτητα για λίγες εστω εβδομάδες, μόνο με δύο τρόπους μπορεί να ερμηνευτει:
1) ή ότι η απώτερη ιδιωτελης σου επιθυμια  είναι η πάση θυσία  ηγετική θέση στο κίνημα
 2) ή ότι ο σκοπός σου είναι  να  βαθυνεις και να παγιωσεις το διχασμό  που μόνο την ΑΓΕΤ και τον Μπεο εξυπηρετεί.
Όπως και να έχει Μάρκο εγω ακόμη και τώρα σου ζητώ να εργασθουμε όπως στο παρελθόν,
μαζυ με τους φορεις της πόλης να προετοιμασουμε το μεγάλο όχι. »
error: Content is protected !!