Αίτημα για τον ελλιμανισμό του θρυλικού «Βέλους» στον Βόλο

Velos D16

Αίτημα στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο υπέβαλε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ώστε να φιλοξενηθεί στην πόλη μας το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα – Α/Τ «ΒΕΛΟΣ», όταν λήξει η παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

KEN 728X100

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την πρόθεση – επιθυμία μας, να φιλοξενήσουμε το πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα – Α/Τ «ΒΕΛΟΣ», στο Λιμένα Βόλου, όταν λήξει η παραμονή του στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία του Α/Τ «ΒΕΛΟΣ» στην πόλη μας θα αποτελέσει κίνηση ισχυρού συμβολισμού και θα δώσει την ευκαιρία στην πολυπληθή ενδοχώρα του Λιμένα Βόλου, να έρθει σε επαφή με ένα ζωντανό μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας μας.

Σε ό,τι αφορά στην παραμονή του πλοίου στο λιμένα μας, θα διατεθεί το ανατολικό κρηπίδωμα του Κεντρικού Προβλήτα για την παραβολή του, σε θέση που μπορεί να συνδεθεί με τα δίκτυα υδροδότησης – ηλεκτροδότησης και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή του. Παράλληλα η θέση αυτή βρίσκεται στο μέσον της παραλιακής ζώνης, σημείο με μεγάλη και άμεση επισκεψιμότητα.

Ευελπιστούμε για την αποδοχή του αιτήματός μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση ή πληροφορία.

error: Content is protected !!