Αρνητικοί στην τοποθέτηση πλέξι γκλας στα ταξί οι Βολιώτες ιδιοκτήτες

Στιγμιότυπο 2020 05 18 5.48.16 μμ
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τους όρους και τις προϋποθέσεις τοποθέτησης διαχωριστικού προστασίας, όπως το πλέξιγκλας, στα ταξί ορίζει απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών.

KENT728X100 1

Σύμφωνα με αυτή, η τοποθέτηση διαχωριστικού προστασίας στα ανωτέρω οχήματα επιτρέπεται σε προαιρετική και προσωρινή βάση για την περαιτέρω εξασφάλιση των επιβαινόντων και την αποφυγή της διασποράς και διάδοσης του COVID-19.

Ορίζεται πως το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, καθώς και ότι θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο.

Το διαχωριστικό δεν θα πρέπει να επιρεάζει την ορατότητα των επιβαινόντων, προστίθεται. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. οχήματος, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Υπενθυμίζεται πως στο ταξί συνεχίζεται και κατά την τρέχουσα περίοδο το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

Τέλος, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για επιβάτες και οδηγούς ταξί.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Βόλου Ευδόκιμος Πασχαλίδης επισημαίνει ότι η τοποθέτηση ειδικού διαχωριστικού ανάμεσα στον οδηγό και τους επιβάτες ούτε προστατεύει από τον κορωνοϊό, ούτε είναι μια ασφαλής επιλογή σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, αφού δεν υπάρχει σχετική πιστοποίηση.

error: Content is protected !!