Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Να πατήσει γκάζι ο Τσίπρας για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Χρυσοβελωνη
milonas 728x90 1
728x110 2

Την αργοπορία στον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε σήμερα, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου Δημήτρη Μαρέδη στον Astra, η τέως Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η πρώνην βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε στελέχη του κόμματος, η διαδικασία μετασχηματισμού τόνισε οτι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να πατήσει γκάζι.

«Σίγουρα υπήρξε μία καθυστέρηση λόγω του ζητήματος που προέκυψε με τον κορωνοϊό. Όμως όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Μία μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν σε αυτό το άνοιγμα που υπερασπίζεται ο Αλέξης Τσίπρας. Πρέπει όμως να καταλάβουν οτι δεν είμαστε στην εποχή που πρέπει να υπερασπιζόμαστε το “δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω κάτι”. Πρέπει να δούμε που συμπίπτουν οι αρχές μας. Ποιες πολιτικές πρέπει να ακολουθήσουμε υπέρ των πολλών και όχι υπέρ των λίγων όπως κάνει η ΝΔ. Όλοι από κάπου έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε πολιτικές καταβολές. Κι εγώ δεν έχω κρύψει οτι ξεκίνησα από τη ΝΔ και έφυγα από εκεί για γνωστούς λόγους» είπε η κ. Χρυσοβελώνη.

Ακόμα επισήμανε οτι «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα δεν υπάρχει. Ας τον ακούσουν λοιπόν όσοι αντιδρούν και όσοι έχουν αντιρρήσεις για το εγχείρημα».

Κριτική και από Θεοχαρόπουλο

Η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ (επικεφαλής της οποίας είναι ο διευθυντής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος) σημειώνει ότι οι διαδικασίες μεταχηματισμού έχουν μείνει πίσω, εν μέρει δικαιολογημένα λόγω της πρωτοφανούς κρίσης του κορωνοϊού, εν μέρει «αδικαιολόγητα λόγω πολιτικών και οργανωτικών επιλογών»

Παράλληλα, ασκείται δριμεία κριτική στη ρητορική ορισμένων εντός του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει: «Φαινόμενα ακραίας ρητορικής, που παρουσιάζεται ως δήθεν αντισυστημική, αποπροσανατολίζουν τη δημόσια συζήτηση και εν τέλει οχυρώνουν την πλειοψηφία των πολιτών πίσω από κατεστημένες συντηρητικές θέσεις επιτυγχάνοντας εξ αντικειμένου το ακριβώς αντίθετο από αυτό που επιδιώκουν».

Η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο και για μάχη χαρακωμάτων χωρίς πολιτικό περιεχόμενο, προφανώς αναφερόμενη σε όσους ανησυχούν για το άνοιγμα προς το Κέντρο. «Σε μια τέτοια πολιτική διαδικασία είναι φυσιολογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις. Ο γόνιμος διάλογος με επιχειρήματα είναι η πεμπτουσία της εσωκομματικής δημοκρατίας. Δεν μας αφορούν, όμως, όπως δεν αφορούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οι μάχες χαρακωμάτων, πολύ περισσότερο όταν δεν υπάρχει πολιτικό περιεχόμενο. Λέμε Ναι στο γόνιμο διάλογο – Όχι στις άγονες αντιπαραθέσεις που ανακυκλώνουν την εσωστρέφεια και προβάλουν στην κοινωνία μια απαράδεκτη εικόνα διχασμού, ιδιαίτερα επιζήμια για το κοινό μας εγχείρημα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

error: Content is protected !!