Αχιλλέας Μπέος: Παραγωγή ενέργειας από τα νερά του Πηλίου – Μηνύσεις σε όσους καταστρέφουν χλωριωτές

Στιγμιότυπο 2020 05 18 3.22.16 μμ 1
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Την αξιοποίηση των πηγών του Πηλίου για υδροδότηση, αλλά και για την παραγωγή ενέργειας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Βόλου.

KENT728X100

Ο κ. Μπέος αναφερόμενος στην αντιπαράθεση της ΔΕΥΑΜΒ με τους κατοίκους των Σταγιατών για το νερό, με τη ΔΕΥΑΜΒ να τους έχει κόψει την υδροδότηση από την πηγή της Κρύας Βρύσης και να τους υδροδοτεί από την πηγή της Πορταριάς και εκείνοι να έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους και κινούμενοι και νομικά, ανέφερε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, τόσο για την καταστροφή των χλωριωτών όσο και για την κατάληψη του κτιρίου της πρώην κοινότητας από τους κατοίκους. Επιπλέον θα βεβαιωθούν στην εφορία τα χρέη 40 οικογενειών που δεν πληρώνουν όπως είπε εδώ και χρόνια για το νερό.

Ο Δήμαρχος Βόλου ανέφερε ότι η έλλειψη νερού τα επόμενα χρόνια θα έιναι σημαντική και η δημοτική αρχή ανέθεσε σε ομάδα επιστημόνων τη σύνταξη διαχειριστικής μελέτης για τους υδάτινους πόρους. Όπως είπε, «όλες οι πηγές που είναι στον ορεινό όγκο του Πηλίου καταγράφηκαν και εκτιμάται ότι 17 εκ. κυβικά νερό χάνεται στη θάλασσα. Ένα μέρος του θα μείνει για τις ανάγκες του φυσικού και ζωικού περιβάλλοντος και το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής με πηγαίο νερό αλλά και για την παραγωγή ενέργεια.

error: Content is protected !!