Κων. Μαραβέγιας: Η τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπορεί να  διαγραφεί

DSC 3589 50 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπογραμμίζει σε επιστολή του προς την Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με αφορμή τη 19η Μαΐου που έχει αναγνωριστεί ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μαραβέγιας: 

Τιμούμε σήμερα την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Τιμούμε τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που σφαγιάστηκαν, αφανίστηκαν και εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, με τον πλέον βάρβαρο τρόπο. Παράλληλα, όμως, τιμούμε και όλους όσοι αγωνίστηκαν επί σειρά ετών προκειμένου να αναγνωριστεί η Γενοκτονία των Ποντίων.

Η τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού δεν μπορεί να  διαγραφεί. Η διατήρηση της μνήμης είναι αναγκαία προκειμένου να  αποτίσουμε  τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι αναγκαία για να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Εξάλλου, οι ίδιοι οι Πόντιοι δεν επέλεξαν τη λήθη, αλλά τον δρόμο της μνήμης και της γνώσης, διεκδικώντας ιστορικά την αναγνώριση της γενοκτονίας από το υπεύθυνο γι’ αυτούς τουρκικό κράτος. Ένας λαός με πάθος για την ελευθερία, την αλήθεια, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά.

Η Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας έχει συμβάλει σημαντικά στο να διατηρηθεί άσβεστη η φλόγα του Ποντιακού Ελληνισμού και να μεταλαμπαδεύσει στην πολιτιστική κληρονομιά του στις επόμενες γενιές. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι δεν είστε μόνοι στην προσπάθεια αυτή. Είμαστε όλοι μαζί γιατί είναι χρέος όλων μας να κρατήσουμε τη δάδα της μνήμης αναμμένη. Να υπερασπιστούμε την ανάγκη του ανθρώπου να νοιώθει ασφαλής και να δημιουργεί, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των Ποντίων.

error: Content is protected !!