Σκληρή γλώσσα από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για τον Μπέο – Τάχθηκε στο πλευρό του Αλκίνοου Ιωαννίδη

Στιγμιότυπο 2020 05 19 2.51.53 μμ

Θέση σε όσα είπε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη με αφορμή τη συμμετοχή του στο Κίνημα για το νερό στις Σταγιάτες, πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της “Εστουδιαντίνας” Ανδρέας Κατσιγιάννης.

KEN 728X100

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης κοινοποίησε την άποψη του Θωμά Κοροβίνη, η οποία τον βρίσκει απολύτως σύμφωνο και τιτλοφορείται “Τα σκατά δε θαμπώνουν τα διαμάντια”.

Η ανάρτηση που κοινοποίησε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης:

Το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει πολλές φορές : Ο Βόλος, η πιο προικοδοτημένη από φυσικές χάρες πολιτεία της επικράτειας, σπουδαίο λιμάνι, προνομιούχο άστυ με σημαντική ιστορία, και με την προσφυγομάννα Νέα Ιωνία να τον βγάζει ασπροπρόσωπο σε απάνθρωπους καιρούς, διανύει περίπου ανυποψίαστος την νεομεσαιωνική του περίοδο. Ακολουθώντας -δύο δεκαετίες μετά- τον κατήφορο της Θεσσαλονίκης. Που πλήρωσε ακριβά τις επιλογές των ταγών της-για τους εννοούντας ασφαλώς, διότι οι μη νοούντες δεν είναι μειοψηφία. Δυστυχώς! Στις τοπικές κοινωνίες τουλάχιστον η ευθύνη για την επιλογή των αρχών ανήκει αποκλειστικά στους κατοίκους τους. Τον δήμαρχο του Βόλου τον επέλεξαν οι πολίτες του,πολλοί εξ αυτών δημοκρατικοί κατά τα φαινόμενα, κάποιοι φερόμενοι και ως αριστεροί. Βρίσκει και παίζει λοιπόν. Γιατί; -Έτσι γουστάρω ρε! “Πουτάνες” τους ανεβάζει, “πούστηδες” τους κατεβάζει. Μήπως το χαίρονται; Ίσως. Η μαζόχα έχει αποδειχθεί βασικό συστατικό της νεοελληνικής παθογένειας. Πάντως, ας τον χαίρονται. Τους τον χαρίζω! Αν και κάτοικος της περιοχής Βόλου τη μισή χρονιά ο ίδιος, μένω εκτός. Αλλά δεν του χαρίζω τους καθόλα αξιέπαινους φίλους ακτιβιστές των Σταγιατών που παλεύουν χρόνια τώρα να διασώσουν με νύχια και με δόντια το οικοσύστημα και τον πολιτισμό. Και που θα’ πρεπε να αποτελεί η στάση τους υπόδειγμα πανελλήνιο. Ούτε φυσικά τον υπέροχο Αλκίνοο που είναι σε όλα τα επίπεδα απ’ τους καλύτερους συνολικά του μίζερου γαλανόλευκου χωρίου μας.»

 Παράλληλα, ο βολιώτης μουσικοσυνθέτης καταφέρθηκε εναντίον των δημοσιογράφων με δική του παρέμβαση στην οποία ανέφερε:

«Όταν οι Αμερικάνοι μπήκαν στο Νταχάου, αμέσως μάζεψαν τους κατοίκους από τα γύρω χωριά να δουν με τα μάτια τους τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονταν σχεδόν κάτω από τα μαξιλάρια τους ……Οι περισσότεροι το γνώριζαν αλλά δεν μιλούσαν, η το χειρότερο με τη στάση τους ίσως το επικρατούσαν…
Αυτό μου θύμισαν εχθές, οι θεατές δημοσιογράφοι, πόσο μοιάζουν μερικοί!»

 

 

 

error: Content is protected !!