Άρση της «καραντίνας» για τα παιδιά με αναπηρία ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας από Κεραμέως και Μιχαηλίδου

μαραβεγιας 1 1024x670 2
stergiou
fotou
728x110 3

Παρέμβαση για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία στο Βόλο, έκανε σήμερα ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Πρόκειται για 300 περίπου παιδιά που παραμένουν σε «καραντίνα» για περισσότερο από δυο μήνες, καθώς δεν έχουν ανοίξει μέχρι στιγμής τα ειδικά σχολεία στα οποία φοιτούν και συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου, όπως και τα δυο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες σε Βόλο και Νέα Ιωνία. 

728X100 3

Ανταποκρινόμενος στην έκκληση για την επαναλειτουργία των συγκεκριμένων σχολείων και δομών, που απηύθυνε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρίες κ. Ράνια Καρανικόλα, μέσα από δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε σήμερα για το θέμα αυτό με την υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, αλλά και με την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Οι κ.κ. Κεραμέως και Μιχαηλίδου δήλωσαν ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις για την επαναλειτουργία των δομών για παιδιά με αναπηρίες, αλλά ο ΕΟΔΥ δεν δίνει μέχρι στιγμής το «πράσινο φως», θεωρώντας ότι είναι προτιμότερο τα παιδιά να παραμένουν σε καραντίνα, παρά να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία τους. 

Από την πλευρά του κ. Μαραβέγιας ζήτησε να εξεταστούν μέτρα που θα καταστήσουν εφικτή, το συντομότερο δυνατό, την επιστροφή στην κανονικότητα και για τους μαθητές με αναπηρία, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της υγείας τους, που είναι το κύριο ζητούμενο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

error: Content is protected !!