Δήμαρχος Αλοννήσου: Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά τη φετινή τουριστική περίοδο

PETROS VAFINIS 1 1024x480 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

“Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά αναφορικά με την φετινή τουριστική περίοδο και δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα συμβεί από Οκτώβριο αν χαθεί”, δήλωσε ο δήμαρχος Αλοννήσου Π. Βαφίνης,εκτιμώντας ότι η ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να “σώσει τηνκατάσταση.

KENT 2

Ο κ. Βαφίνης μιλώντας  στην ΕΡΤ Βόλου, επισήμανε  ότι όλοι περιμένουν με αγωνία τον οδικό χάρτηγια τον τουρισμό που θα εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός , επισημαίνοντας ότι δεν είναι ιδιαίτερααισιόδοξος. “Υπάρχουν προβλήματα και πραγματικά εχω την αίσθηση και μακάρι να βγω ψεύτης, ότικάτι δεν πάει καλά. Κι αυτό γιατί εμείς όπως ξέρετε, το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών είναι ξένοι,και μόνο ένα 10% Έλληνες. Το στοίχημα είναι πως θα κινηθούν οι πτήσεις τσάρτερ σε Σκιάθο καιΑγχίαλο. Αν δεν κινηθεί αυτός ο τουρισμός, η χρονιά δεν θα σωθεί από τον εσωτερικό τουρισμό”τόνισε.

Ανέφερε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιες ακτοπλοϊκές γραμμές θα στηρίξουν τα νησιά. “Ακούγεται ότιτο Flying Cat δεν θα μπει στη γραμμή όπως και το πλοιο “Πήγασος” που συνδέει τον Άγιο Κωνσταντίνομε τις Σποράδες, αλλά και το “Αχιλλέας” που συνδέει την Κύμη με τα νησιά μας”

Επισήμανε ότι μιλά καθημερινά καθημερινά με επαγγελματίες και ιδιώτες, και ειδικά με τουςιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και του μεταφέρον την αγωνίας τους. Τα καταστήματαεστίασης εξαρτώνται από τα ξενοδοχεία. Είναι πολύ μεγάλη η παγωμάρα και η ανησυχία. Αυτή τηστιγμή όλοι είναι στα “χαμένα” . Οι κρατήσεις έχουν εξαφανιστεί, πολλές μεταφέρθηκαν το 2021”.

Τέλος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει πόσο θα βοηθούσε ένα σχέδιο ενίσχυσης του εσωτερικούτουρισμού, καθώς το θέμα είναι όχι να ανακυκλώνεται το ντόπιο χρήμα, αν και είναι βασικό ναδιατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά το χρήμα που έρχεται από το εξωτερικό.

 

 

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!