Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τη στήριξη γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ 2020 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναφορά κατέθεσαν οι Βουλευτές  Μαγνησίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τους Υπουργούς Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών υποστηρίζοντας τα αιτήματα των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών Μαγνησίας για ενίσχυση και χρηματοδότησή τους, διαβιβάζοντας τη σχετική επιστολή τους. 

KENT728X100 1

Στην Αναφορά τους οι Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι  οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (Γ.Α.Σ.) της Μαγνησίας ανήκουν στις επιχειρήσεις που η δραστηριότητά τους έχει υποστεί πλήγμα από τη Πανδημία του Covid 19.  Όσοι από αυτούς δραστηριοποιούνται σε αγροτουριστικούς ξενώνες ή καταστήματα εστίασης αναγκάστηκαν να αναστείλουν πλήρως τη λειτουργία τους με κρατική εντολή ενώ όσοι έχουν ως δραστηριότητα τη παραγωγή και εμπορία αγροτικών μεταποιημένων προϊόντων  επλήγησαν από τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την  αντιμετώπιση της Πανδημίας. Παρόλα αυτά, αποκλείονται από το πλαίσιο χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, λόγω της νομικής τους μορφής. Επιπλέον, οι γυναίκες μέλη των Γ.Α.Σ. που προσφέρουν την εργασία τους σε αυτούς, δεν μπορούν να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο ΚΑΔ του συνεταιρισμού συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των πληττόμενων ΚΑΔ, λόγω του ιδιότυπου τρόπου απασχόλησης των γυναικών, όπου δεν υφίσταται μόνιμη εξαρτημένη σχέση εργασίας μεταξύ του φορέα -εργοδότη και του μέλους-εργαζόμενου. 

Οι Βουλευτές Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι οι Γυναικείοι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί  διαδραματίζουν έναν  ιδιαίτερο κοινωνικό και οικονομικό ρόλο στην στήριξη της Ελληνίδας αγρότισσας και είναι ανάγκη να δικαιωθούν τα αιτήματά τους στα οποία συμπεριλαμβάνονται η καταβολή  αποζημίωσης ειδικού σκοπού στα εργαζόμενα, σε αυτούς, μέλη τους και η πρόβλεψη οικονομικών ενισχύσεων και άλλων ιδιαίτερων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

error: Content is protected !!