Ερώτηση του Κων. Μαραβέγια προς τον υπουργό Εσωτερικών για τις προσλήψεις ΑμεΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα

15809837321525449284 2
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Ενημέρωση για τον προγραμματισμό προσλήψεων ΑμεΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζητεί με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ σχετικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 2909 θέσεων στις υπηρεσίες των Δήμων «Βοήθεια στο Σπίτι», δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας οργανώσεων ΑμεΑ περιείχε τον λανθασμένο ισχυρισμό ότι η εν λόγω προκήρυξη του ΑΣΕΠ «αποκλείει την πρόσληψη ΑμεΑ, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.ά».

Ο ακραίος αυτός ισχυρισμός, σύμφωνα με τον κ. Μαραβέγια, καταρρίπτεται από το ίδιο το κείμενο της προκήρυξης που ρητά προβλέπει (σ.325) την αυξημένη μοριοδότηση όχι μόνο των ίδιων των τριτέκνων και πολυτέκνων γονέων αλλά και των τέκνων αυτών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι υποψήφιοι λαμβάνουν 100 μόρια για καθένα από τα 2 πρώτα ανήλικα τέκνα τους, 200 μόρια για καθένα από τα επόμενα ανήλικα τέκνα τους (3ο, 4ο κτλ) καθώς και άλλα 200 / 300 μόρια αν είναι οι ίδιοι τέκνα τριτέκνων / πολυτέκνων.

Παρ’όλα αυτά το γενικότερο θέμα της απασχόλησης των ΑμεΑ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (Υπουργεία, Ανεξάρτητες Αρχές, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ εποπτευόμενα από το Κράτος) έχει ξεχωριστή σημασία, δεδομένης και της μόνιμης ανεργίας που πλήττει τους συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι πράγματι αρμόδιο για τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο και όχι, όπως ισχυρίζεται η ΕΣΑμεΑ, για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένη Ανεξάρτητη Αρχή, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να ενημερωθεί από τον κ. Θεοδωρικάκο ποιος είναι ο προγραμματισμός προσλήψεων / διορισμών ΑμεΑ και μελών των οικογενειών τους σε κάθε είδους θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα από το ΥΠΕΣ.

error: Content is protected !!