Δήμαρχος Αλοννήσου: Το 95% της οικονομίας βασίζεται στον Τουρισμό

Στιγμιότυπο 2020 05 22 1.53.43 μμ
milonas 728x120

Δεν διαφωτιστήκαμε από τις δηλώσεις του Υπουργού Τουρισμού τόνισε μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, σχετικά με το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων και την εισροή τουριστών στα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος το 95% της τοπικής οικονομίας στο νησί, προέρχεται από τον Τουρισμό και το πλήγμα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικό φέτος, που ένα μεγάλο διάστημα της σαιζόν έχει ήδη χαθεί.

Οι αγορές στις οποίες απευθύνεται ως επί το πλείστον η Αλόννησος είναι η Μεγάλη Βρετανία, η Σουηδία και η Ιταλία, δηλαδή χώρες οι οποίες αντιμετώπισαν σοβαρότατα ζητήματα με την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού και μετρούν χιλιάδες νεκρούς.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας τόνισε οτι «όλα θα βασιστούν στον χαμηλό επιδημιολογικό δείκτη. Δε θα επιτρέψουμε να ανοίξει καμία χώρα αν ο δείκτης είναι υψηλός» και προς το παρόν λέει “όχι” σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Γερμανία και “ναι” σε χώρες της Βαλκανικής, αλλά και Πολωνία και Ισραήλ που αντιμετώπισαν επιτυχώς τον κορωνοϊό με λιγότερα κρούσματα. «Τα σύνορα θα ανοίγουν σταδιακά» ξεκαθάρισε ακόμα ο κ. Κόνσολας.

Το σενάριο από τον Οκτώβριο και μετά θα είναι εφιαλτικό αν δεν πάνε καλά τα πράγματα στον τουρισμό το καλοκαίρι επισημαίνει ο δήμαρχος της Αλοννήσου ξεκαθαρίζοντας ακόμα οτι τα ποσοστά του εσωτερικού τουρισμού δεν ξεπερνούν το 10 – 15% των υπολοίπων, οπότε η τοπική οικονομία δε μπορεί να βασιστεί στους Έλληνες.

 

error: Content is protected !!