ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πηγαίνουν για μπάνιο στον Αγιόκαμπο με τα αυτοκίνητά τους και επιστρέφουν με το… λεωφορείο

2 agiokampos
stergiou
fotou
728x110 3

Κάθε καλοκαίρι κάνουν… πάρτι οι κλέφτες στα παράλια της Αγιάς ξαφρίζοντας τους λουόμενους. Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς κανένας να τους αντιληφθεί, σύμφωνα με την Εφημερίδα Ελευθερία, ανοίγουν αυτοκίνητα, αρ­πάζουν τσάντες, πορτοφόλια, χρήματα, προ­σωπικά αντικείμενα, ακόμη και ηχοσυστήμα­τα. Αυτά στην καλύτερη περίπτωση, διότι στη χειρότερη ο ιδιοκτήτης επιστρέφει σπίτι του με το… λεωφορείο.

Το αυτοκίνητο είναι ο νούμερο ένα στόχος, ενώ πολλοί είναι κι εκείνοι που περιμένουν τη στιγμή να βουτήξουμε στο νερό για να κά­νουν επίθεση στα σακίδιά μας που έχουμε αφήσει στην αμμουδιά. Ενδεδυμένος την κα­τάλληλη περιβολή, βερμούδα ή μαγιό, γυα­λιά ηλίου, σαγιονάρα και με περπάτημα ανέ­μελο, αλλά και μάτι που κόβει και χέρι μακρύ, ο κλέφτης περπατά αδιάφορος και την κατάλληλη στιγμή αρπάζει την τσάντα που είχε αφήσει στην ξαπλώστρα ο κάτοχός της, που εκείνη την ώρα απολαμβάνει το μπάνιο του.

Την περασμένη Κυριακή στον Ρακοπόταμο κατά τις πληροφορίες της Ελευθερίας, υπήρξε περιστατικό παραβίασής αυτο­κινήτου κι αφαίρεσή προσωπικών αντικει­μένων. Παρόμοια συμβάντα είχαμε πολλά τις προηγούμενες χρονιές σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγιάς, όπως κι αρκετές συλλήψεις, κι ως εκ τούτου ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμή­ματος Βασίλης Βλαχογιάννης κρούει τον κώ­δωνα του κινδύνου κι εφιστά την προσοχή όσων θέλουν να απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας δίχως να ζήσουν περιπέτειες. «Προσωπικά αντικείμενα» μας λέει «όπως χρήματα, πορτοφόλι, κινητό τηλέφωνο, γυαλιά ηλίου, τσάντες, να μην αφήνονται εντός του οχήματος. Όταν βρίσκεστε στην παραλία ή μέσα στη θάλασσα τα πράγματά σας να είναι σε συγκεκριμένο σημείο, όπου μπορείτε να τα παρατηρείτε. Μία άλλη έξυ­πνη κίνηση ασφαλείας για να μην σας κλέ­ψουν στην παραλία είναι να επιχειρήσετε να κλειδώσετε ή να ασφαλίσετε την τσάντα σας σε κάποιο σταθερό αντικείμενο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί, όπως η ομπρέλα και η ξαπλώστρα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δυσχεράνετε πολύ το έργο του κλέφτη, κα­θώς είναι αμφίβολο αν θα επιχειρήσει να ανοίξει την τσάντα σας για να δει τι περιέχει μέσα. Μην φυλάσσετε ποτέ εφεδρικά κλει­διά του οχήματος μέσα σε αυτό και καλό εί­ναι, αν γίνεται, να αφαιρείτε και να κρύβετε το σύστημα της μουσικής ή τουλάχιστον να βγάζετε την αποσπώμενη πρόσοψη του ραδιοφώνου». Επίσης, υπογραμμίζει «μην εμ­πιστεύεστε εύκολα ανθρώπους που προθυ­μοποιούνται να φυλάξουν τα πράγματά σας, όσο εσείς θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας. Μπορεί να παριστάνουν τους λουόμενους. Για το αυτοκίνητό σας, εάν η σκιά του δέν­τρου είναι μακριά από το οπτικό σας πεδίο όταν θα βρίσκεστε στην παραλία, από το να το χάσετε προτιμότερο είναι να το κάψει λίγο ο ήλιος! Επιλέξτε να το παρκάρετε σε τέτοιο σημείο ώστε να το βλέπετε, ποτέ μην το αφήνετε σε ερημικά σημεία και βέβαια μην ξεχνάτε να βάζετε σε λειτουργία τον συνα­γερμό».

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!