Βόλος: Τα προτεινόμενα μέτρα του ΣΙΣΑΜ για τα συνεργεία αυτοκινήτων και τον κορωνοϊό

66436642 2563098320380867 6811503233043791872 n
banner
milonas 728x90 1

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετών Ν. Μαγνησίας θέλοντας να προστατεύσει την υγεία των ιδιοκτήτων συνεργείων, των εργαζομένων και των πελατών, προτείνει κάποια μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού.

1. Η είσοδος των πελατών στα συνεργεία προτείνεται να γίνεται τμηματικά και να τηρείται η απόσταση από τον κάθε επιχειρηματία ή εργαζόμενο του 1,5 m.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παραμονή του πελάτη στο χώρο εργασίας της κάθε επιχείρησης μετά την παράδοση του ΙΧ οχήματος για επισκευή. Για την αποφυγή συνωστισμού συστήνεται οι υπόλοιποι πελάτες να περιμένουν υποχρεωτικά τη σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

Μετά την παράδοση ο πελάτης αποχωρεί και ειδοποιείται σε συνεννόηση με τον επιχειρηματία για το χρόνο παράδοσης του ΙΧ οχήματος όταν εκείνο θα είναι πλέον έτοιμο και επισκευασμένο.

2. Για την ασφάλεια & προστασία της υγείας του επιχειρηματία και του πελάτη, καλό είναι να ακολουθείται μία διαδικασία με πολλαπλά στάδια, που περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση του αυτοκινήτου πριν από την παράδοσή του στο χώρο του συνεργείου, αλλά και πριν από την παράδοσή του στον πελάτη. Και στις δύο περιπτώσεις προτείνουμε να ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες με ειδικό εξοπλισμό σε εξωτερικές και εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, με απολυμαντικό υγρό καθαρισμού.

Η αρχή λοιπόν γίνεται εξωτερικά, στις χειρολαβές των θυρών και του πορτ μπαγκάζ. Από εκεί και πέρα, στο εσωτερικό, επικεντρωνόμαστε στο τιμόνι, στον επιλογέα ταχυτήτων, στο χειρόφρενο, στις χειρολαβές των θυρών, στους διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων, στα χειριστήρια ηχοσυστήματος και συστήματος infotainment, στους διακόπτες φλας, στα χειριστήρια των υαλοκαθαριστήρων, στο μπουτόν του cruise control, ακόμα και στην κολόνα του τιμονιού, στα υποβραχιόνια και στα πλαίσια των θυρών.

Δεν ξεχνάμε να περάσουμε με ειδικό, πιο ήπιο απολυμαντικό υγρό (ή οινόπνευμα) και τις επενδύσεις των καθισμάτων και των μαλακών επιφανειών.

Τέλος, προτείνεται και είναι σημαντικό να απολυμάνουμε και το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου μας και να ελέγξουμε την κατάσταση των φίλτρων.

Ολοκληρώνοντας δεν μπαίνουμε αμέσως στο αυτοκίνητό μας και φεύγουμε. Το αφήνουμε για αρκετή ώρα να αεριστεί και μετά μπαίνουμε και πάλι στο εσωτερικό του, προσέχοντας από εκεί και πέρα να το διατηρούμε σε όσο το δυνατόν πιο καθαρή και ασφαλή κατάσταση, απολυμαίνοντας με αντισηπτικό τα χέρια μας κάθε φορά που μπαίνουμε ή βγαίνουμε από αυτό.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία, ζητούμε την κατανόηση των πολιτών, ώστε να αποφεύγονται προβλήματα συνωστισμού και συμφόρησης και να διευκολύνονται με τον τρόπο αυτό και οι επιχειρήσεις ως προς την ομαλή, ορθή και άμεση εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Η Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία και η πρόληψη του εργασιακού κινδύνου δεν αποτελεί μόνο νομική και ηθική υποχρέωση αλλά και επιχειρηματική αναγκαιότητα. Διασφαλίζει τα πολύτιμα αγαθά της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και τη βιωσιμότητα της.

error: Content is protected !!