Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας

sxoleio thrania
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη 26 Μαΐου η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Λαρισαίων, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Λάρισας, στις 2 το μεσημέρι. Αίτημα “να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Παιδεία”.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: “Ως Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας καλούμε σε συμμετοχή στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ για την Παιδεία.

Όλο αυτό το διάστημα, η Ένωση Γ ονέων Λάρισας συντόνισε τον αγώνα της με εκπαιδευτικούς και μαθητές, με στόχο να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι:

■ Έχουμε ανάγκη από ένα σχολείο που θα δίνει ισότιμα τη σύγχρονη μόρφωση. ΟΧΙ ένα σχολείο “εργαστήρι δεξιοτήτων” με αποσπασματική και διαφοροποιημένη απόκτηση δεξιοτήτων.

■ Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα ενισχύσει τη γενική μόρφωση. Γιατί όλα τα μαθήματα έχουν την ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία τους στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών μας. ΟΧΙ ένα σχολείο που εντείνει την κατηγοριοποίηση μαθημάτων και θα αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα.

■ Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που θα προετοιμάζει το μαθητή για την Ανώτατη Εκπαίδευση. ΟΧΙ ένα σχολείο “εξεταστική αρένα” όπου οι μαθητές θα ωθούνται ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια και εμείς οι γονείς θα βάζουμε ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών μας.

■ Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που μέσα από τη γενική μόρφωση, θα ενισχύει την κριτική σκέψη του μαθητή. ΟΧΙ ένα σχολείο της Τράπεζας Θεμάτων δηλαδή της τυποποίησης της γνώσης.

■ Έχουμε ανάγκη ένα σχολείο που οικονομικά θα στηρίζεται πλήρως και επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΟΧΙ ένα σχολείο “αυτόνομο”, δηλαδή ένα σχολείο που σταδιακά θα αποκόπτεται από την κρατική χρηματοδότηση και θα διαμορφώνει πρόγραμμα μαθημάτων ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας, αντί να παρέχει σε όλους τους μαθητές το ίδιο επίπεδο γνώσεων.

Παλεύουμε για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα! Μαζικά και μαχητικά συμμετέχουμε όλοι στο νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Την Τρίτη 26 Μάη, στις 14.00 μ.μ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Θεσσαλίας (Μανδηλαρά 23).

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!