«Με αλληλεγγύη και ενότητα να κρατήσουμε όρθια τη Μαγνησία»

32486536 10155646399648261 7122278493827629056 o 1
banner
milonas 728x90 1

Σε μήνυμά του με αφορμή το άνοιγμα της Εστίασης, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:

Ανοίξανε οι επιχειρήσεις εστίασης για τη Μαγνησία αλλά και για όλη την Ελλάδα. Μεγάλη η προσμονή και το άγχος για χιλιάδες επαγγελματίες σε Βόλο, Νέα Ιωνία, Σποράδες, Πήλιο, Αλμυρό και Ρήγα Φεραίο.

Μετά από τόσο καιρό που όλος αυτός ο κόσμος πειθάρχησε στις οδηγίες των επιστημόνων προκειμένου να βγούμε όρθιοι από την πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που περνάμε, δικαιολογημένα ζει και αναπνέει με την αγωνία για το αν θα μπορέσει να ισοφαρίσει τις ζημιές σε έσοδα, για το αν θα μπορέσει να επιβιώσει. Αναμφίβολα, πρώτα η Πολιτεία θα πρέπει να σκύψει πάνω από τα προβλήματα των ανθρώπων της εργασίας και των επιχειρήσεων σε όλους τους κλάδους με τρόπο γενναίο, συνολικό και όχι αποσπασματικό.

Δεν εφαρμόσαμε την ανοσία της αγέλης στο θέμα της υγείας και καλά κάναμε, μην την εφαρμόσουμε ομως στην οικονομία. Όλοι έχουν δικαίωμα στην επόμενη μέρα για την εργασία και την οικονομία. Πιστεύω όμως ότι σημαντικότερο ρόλο και από την αναγκαία κρατική παρέμβαση θα παίξει η αλληλεγγύη όλων μας. Πολύ σωστά το έγραψε ο αγαπημένος μου φίλος Π. Μαστρογιάννης.

Να προτιμήσουμε λοιπόν και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Το μανάβικο, το ζαχαροπλαστείο, το τσιπουράδικο, την ταβέρνα, το εστιατόριο, το κρεοπωλείο, την καφετέρια, τον φούρνο της γειτονιάς. Να προτιμήσουμε τα νησιά των Σποράδων και το Πήλιο αλλά και όλα τα υπέροχα μέρη της Μαγνησίας για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Να αγοράσουμε τα ελληνικά προϊόντα καθώς έτσι τιμάμε και βοηθάμε πραγματικά όλους τους εργάτες γης, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς της Μαγνησίας που μέσα στην πανδημία δούλευαν προκειμένου να μην υπάρξει επισιτιστικό πρόβλημα.

Όλοι στη Μαγνησία από τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα, τον μισθωτό, τον αυτοαπασχολούμενο, τον ελεύθερο επαγγελματία μέχρι τον ξενοδόχο έχουμε δικαίωμα στην επόμενη μέρα. Με αλληλεγγύη και ενότητα να κρατήσουμε όρθια τη Μαγνησία μας και στην οικονομία.

error: Content is protected !!