Υποχρεωτική από το Σάββατο η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους και συγκοινωνίες

2874809
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 08:54

KEN 1

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση της προστατευτικής μάσκας για τους Αιγύπτιους από το Σάββατο 30ή Μαΐου, καθώς με διάταγμα της κυβέρνησης δεν θα μπορεί διαφορετικά να κυκλοφορεί κανείς σε δημόσιους χώρους, όπως δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, τράπεζες, ούτε να επιβιβάζεται σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η Αρχή Σιδηροδρόμων Αιγύπτου εξέδωσε ανακοίνωση που τονίζει πως κανείς επιβάτης δε θα μπορεί να επιβιβάζεται στα τρένα αν δεν φορά προστατευτική μάσκα.

Το ίδιο θα ισχύει στο μετρό της πόλης του Καΐρου και σε όλες τις υπεραστικές γραμμές λεωφορείων.

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα ανέρχονται σε έως και 4.000 αιγυπτιακές λίρες (περίπου 230 ευρώ), ποσό που αναλογεί σε έναν μισθό για πολλούς.

Το μέτρο έχει επίσης εφαρμογή στις τράπεζες, πολλές από τις οποίες ήδη επιβάλλουν χρήση μάσκας από τις προηγούμενες ημέρες, στα εμπορικά κέντρα και καταστήματα όπως τα σούπερ μάρκετ.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα έχει ισχύ καταρχήν μέχρι τα μέσα Ιουνίου και ανάλογα ,ε τα επιδημιολογικά στοιχεία στη χώρα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση θα αποφασίσει την παράταση του μέτρου ή όχι.

Αξιωματούχοι έχουν πει επανειλημμένα ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να μάθει να ζει με τον κορωνοϊό, παίρνοντας μέτρα προστασίας για να περιοριστεί η εξάπλωση του.

Η επιδημία παρουσιάζει έξαρση στην Αίγυπτο. Η κυβέρνηση κατέγραψε θλιβερό ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (789) μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 14 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 το τελευταίο 24ωρο. Τα θύματα της πανδημίας στη χώρα έφθασαν έτσι τα 797. 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020, 08:54

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!