Νέα επικοινωνία της Ζέττας Μακρή με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών της Ζαγοράς

Στιγμιότυπο 2020 05 27 2.52.46 μμ 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος επικοινώνησε, σήμερα το πρωί της 27ης Μαΐου 2020, με την πρόεδρο της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή για να επικαιροποιήσουν τη χθεσινοβραδινή ενημέρωσή του για την ολική καταστροφή της παραγωγής στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Μακρή, μόλις έμαθε, χθες, τα της καταστροφής, επικεντρώθηκε, αποκλειστικά και μόνο, στην αναλυτική και εκτεταμένη ενημέρωση των επικεφαλής του καθ’ ύλην αρμόδιου οργανισμού για την καταβολή αποζημιώσεων μετά από θεομηνίες, υπόδειξη την οποία έκανε και ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης στους ενδιαφερόμενους.  

KENT728X100 1

Ο πρόεδρος του Οργανισμού επανέλαβε ότι θα γίνει η ταχύτερη δυνατή εξέταση και αποζημίωση των παραγωγών

Η βουλευτής επανέλαβε τα στοιχεία της πρωτοφανούς ζημιάς  που ο δήμαρχος της περιοχής κ. Π. Κουτσάφτης, ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. I. Κράββαρης, αλλά και πληγέντες παραγωγοί της γνωστοποίησαν. Δεσμεύτηκε να προωθήσει στον κ. Λυκουρέντζο και την επιστολή που ο συνεταιρισμός της απέστειλε, με αναλυτική και πλήρη καταγραφή των καταστροφικών καιρικών φαινομένων και των εξ αυτών προκληθεισών καταστροφών, αλλά και, επιπροσθέτως, με το αίτημα της κατηγοριοποίησης των ασφαλίστρων των μήλων που παράγει και εμπορεύεται, διεκδίκηση από τον Συνεταιρισμό που γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και πιο επιτακτική λόγω της καταστροφής της παραγωγής. 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού επανέλαβε ότι θα γίνει η ταχύτερη δυνατή εξέταση και αποζημίωση των παραγωγών και η βουλευτής, αφού τον ευχαρίστησε, δεσμεύτηκε να του μεταφέρει ό,τι νεότερο προκύψει.

error: Content is protected !!