Σήμερα στη Λάρισα η νεκροψία για την 52χρονη γυναίκα που σκοτώθηκε από κεραυνό στη Σκόπελο – Είχε προηγηθεί μεγάλος θόρυβος την μεταφορά της

nekropsia
banner
milonas 728x90 1

Μετά από μεγάλο θόρυβο και διενέξεις που ακολούθησαν της τραγωδίας στη Σκόπελο, όπου μια 52χρονη γυναίκα πέθανε ακαριαία όταν την χτύπησε κεραυνός, βρέθηκε η λύση, μεταφέρθηκε η σορός στη Λάρισα και σήμερα Πέμπτη αναμένεται να γίνει η νεκροψία για να επιστρέψει στην Σκόπελο προκειμένου να τελεστεί η κηδεία.

Υπενθυμίζεται βάσει των πληροφοριών του e-thessalia.gr, πως μετά τον θάνατο της άτυχης 52χρονης στη Σκόπελο, ο σύζυγός της κλήθηκε από την αστυνομία -μετά από εισαγγελική εντολή-να την μεταφέρει στη Λάρισα για νεκροψία. Ο ίδιος αρνήθηκε λόγω έλλειψης πόρων, μιας και σύμφωνα με το Νόμο οι συγγενείς πληρώνουν τη νεκροψία -νεκροτομή, ενώ αγανακτισμένος δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού. Μιλώντας στη «Θ» ο κ. Περίσσης τόνισε πως είναι αδιανόητο να καλύψει ένας άνθρωπος χωρίς εισόδημα κόστος 3. 000 ευρώ και «επαναστάτησαν» με τη δήλωσή του αστυνομικοί αλλά και Ένωση Γραφείων Κηδειών.

Τελικά, μετά τον μεγάλο θόρυβο, την μεταφορά της γυναίκας από τη Σκόπελο στη Λάρισα ανέλαβε Γραφείο Κηδειών από τον Βόλο, μετά από συνεννόηση με τον σύζυγο και την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών. Το γραφείο, όπως έγινε γνωστό ζήτησε από τον σύζυγο να καλύψει ένα ποσό που ανταποκρίνεται μόνο στην βενζίνη μεταφοράς της σορού στη Λάρισα και το φέρετρο. Η σορός μεταφέρθηκε σήμερα χθες το πρωϊ στο Νοσοκομείο του Βόλου για να γίνει τεστ κορωνοϊού και αναμένεται σήμερα να γίνει η νεκροψία στη Λάρισα, για να ακολουθήσει η κηδεία στη Σκόπελο.

Από την Ένωση Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος έγινε γνωστό ότι για την διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, δεδομένου ότι, υπηρεσία αντίστοιχη δεν λειτουργεί στην Σκόπελο ή στο Βόλο, απαιτείται η μεταφορά της σορού στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Διευκρινίστηκε όπως καταγράφει το e-thessalia.gr ότι, για την μεταφορά της σορού από την Σκόπελο στο Βόλο, στη συνέχεια στη Λάρισα, επιστροφή της σορού από τη Λάρισα στο Βόλο και μεταφορά της στην Σκόπελο, τακτοποίηση της σορού συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ, ζητήθηκε το ποσό των 1.000 ευρώ, αλλά το ποσό έτσι κι΄ αλλιώς ηταν απαγορευτικό για τον σύζυγο της 52χρονης.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!