ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εξηγήσεις από Μιχ. Μιτζικό για άδειες σε 2 αιολικούς σταθμούς ζητά η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία

Στιγμιότυπο 2020 05 28 12.23.37 μμ
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου με επικεφαλής τον κ. Μιλτ. Παπαδημητρίου ανακοινώθηκαν τα εξής:

KEN

Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τις Δηλώσεις του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου και Νομικού στο επάγγελμα κ. Μιτζικού καθώς και του ενός εκ των νομικών συμβούλων  σχετικά με την χορήγηση 2 αδειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με τις οποίες δηλώσεις αγνοεί την ύπαρξη των 815/2020  ΑΔΑ 6ΠΘΩΙΔΞ-9ΒΔ, και 816/2020 ΑΔΑ ΩΓ87ΙΔΞ-7Σ0 αποφάσεων της ΡΑΕ με ημερομηνία ανάρτησης στην διαύγεια 25/05/2020 παρόλο που όπως υποστηρίζει έκανε έρευνα αρμοδίως και δεν βρήκε κάποια απόφαση. 

Μεγαλύτερη ήταν η έκπληξη μας όταν διαβάζοντας την απόφαση αναφερόταν ότι δεν έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις, παρόλο που το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε αρνητικά για την εγκατάστασή των ανεμογεννητριών τους, αλήθεια η Δημοτική Αρχή προώθησε την ανωτέρω απόφαση στην ΡΑΕ; 

Περιμένουμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής για όλα τα ανωτέρω. Θα περιμέναμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά την δική μας ζωή αλλά και τη ζωή των επόμενων  γενεών, να αντιμετωπίζετε με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Προς την κατεύθυνση αυτή ήμασταν και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια της Δημοτικής αρχής ώστε να μην επιτραπεί τελικά η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. 

Ζητούμε άμεσα από την Δημοτική Αρχή συνάντηση όλων των επικεφαλής των παρατάξεων με τους αρμόδιους φορείς των Υπουργείων και την  ΡΑΕ για την από κοινού αποτροπή την ύστατη ώρα των ανωτέρω αποφάσεων.

error: Content is protected !!