Γιατί δεν μπορούμε να φτιάξουμε την οικονομία;

zarkadas hilias 455x250 1
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Γράφει ο Ηλίας Ζαρκάδας

Ακόμα μία φούσκα έσκασε, αυτή της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού…
Η προηγούμενη φούσκα που έσκασε ήταν η βαριά βιομηχανία της οικοδομής.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει ο κόσμος την οικονομία και να συνετιστεί ώστε να την στήσει σωστά και να την χρησιμοποιεί σωστά;

Όταν χτίζεις ένα σπίτι δεν βάζεις πρώτα τα θεμέλια;
Όταν πας στο εστιατόριο δεν σου φέρνουν πρώτα πιρούνια – νερό; 

Η Οικονομία ξεκινάει από την Πρωτογενή Παραγωγή. Υπάρχει κάποιος λόγος που την λένε Πρώτο-γενή και της έδωσαν αυτό το όνομα. 

Η Πρωτογενής Παραγωγή πρέπει να είναι State of The Art. Προσεγμένη και πάντα στην τελευταία λέξη της Τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πέσει πολύ χρήμα και να συνεχίσει να πέφτει πολύ χρήμα και όχι να έχεις ένα τρακτέρ 60 ετών.

Βέβαια εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την τεμπελιά των Ελλήνων, την τσιγκουνιά και την κακή σχέση με την τεχνολογία. Προπάντων όμως μην τους θίξεις ότι είναι τεμπέληδες. 

Όσο για την Εξουσία, ενώ θα έπρεπε να χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου την Πρωτογενή Παραγωγή, μετά βίας ασχολείται. Η Περιφέρεια φτιάχνει δρόμους και οι Βουλευτές κάνουν τους κλητήρες για να λύσουν μικροπροβληματάκια της κάθε κάστας λες και είμαστε στην Ινδία. 

Αν σας πόνεσε το σχεδόν τρίμηνο κλείσιμο της καραντίνας, τότε θα σας πονέσουν ξανά και ξανά και άλλες καταστάσεις που έρχονται γιατί όσο χτίζεις χωρίς θεμέλια, χτίζονται όλα σαν παλάτια στην άμμο. 

Περιμένω να δω το 100% χρηματοδότησης για μια δεκαετία στις παραγωγικές μονάδες από την εξουσία και όχι τις κλασσικές δικαιολογίες δεν γίνεται – δεν έχουμε. 

Μέχρι τότε… ραντεβού στα γουναράδικα γιατί οι πολίτες θα την πληρώνεται με συνεχόμενες απανωτές κρίσεις στις οποίες η δικιά σας γούνα θα γδέρνεται. 

error: Content is protected !!