Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η διαδικτυακή συζήτηση της Ζέττας Μακρή με τον ΓΓ ΥΠΑΑΤ κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

IMG e12e9d85024fc7858ffc2a695cf3712e V
banner
milonas 728x120

Με μεγάλη συμμετοχή θεσμικών φορέων και εκπροσώπων  του πρωτογενούς τομέα, πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 27 Μαΐου, η τέταρτη ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με προσκεκλημένο τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα. Σκοπός της εμπεριστατωμένης και αναλυτικής συζήτησης ήταν, αφενός, να δοθούν απαντήσεις στα κρίσιμα και επίκαιρα ερωτήματα και, αφετέρου, να ενημερωθούν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι  για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από το αρμόδιο υπουργείο. 

Αρχικά, η βουλευτής ανέφερε, για ακόμη μία φορά, στον  κ. Μπαγινέτα, ως εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, την ολική καταστροφή, που προκλήθηκε στους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής  Ζαγοράς από την σφοδρή χαλαζόπτωση, που έπληξε τον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου ενώ ο ίδιος, σε μία, άκρως, διαδραστική συζήτηση που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, απάντησε, με μεγάλη σαφήνεια και επάρκεια, σε όλες τις ερωτήσεις των παρισταμένων, δίνοντας, παράλληλα, και αρκετές σημαντικές, για τον αγροτικό κόσμο, ειδήσεις. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας ανακοίνωσε πως: 

  1. έχουν εγκριθεί τα ποσά και οι πληρωμές που αφορούν στην πρώτη πρόσκληση του υπομέτρου 5.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που έχει ως στόχο τις επενδύσεις σε προληπτικές δράσεις που αποσκοπούν στη μείωση των συνεπειών πιθανών φυσικών καταστροφών, δυσμενών κλιματικών φαινομένων και καταστροφικών συμβάντων, ως επίσης, έχει ετοιμαστεί, ήδη, και ο δεύτερος κύκλος πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία θα δημοσιευθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.  
  2. παρουσιάστηκε από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.,  στο πλαίσιο του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού,  η νέα κοινή αγροτική πολιτική (Κ.Α.Π)  η οποία εμφανίζεται αυξημένη και το συνολικό ποσό ανέρχεται σε, πλέον, 15 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γενικός γραμματέας μίλησε διεξοδικά και για τα ζητήματα που αφορούν στον κτηνοτροφικό κλάδο, τους αλιείς και τους υδατοκαλλιεργητές ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί, συνοπτικά, και στο  νέο αγροτικό νομοσχέδιο, που θα έρθει, προς ψήφιση, στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην συζήτηση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Ιωάννης Κράββαρης , ο υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Χάρης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Άνω Λεχωνίων κ. Γιώργος Τσακνάκης, ο πρ. πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Βελεστίνου κ. Δημήτριος Σπαθής, ο  πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Πουρίου, κ. Γιώργος Βασιλείου,, ο δασικός υπάλληλος κ. Αποστόλης Τσελεπής, ο γενικός γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ κ. Κωνσταντίνος Τσιαγκλιώτης καθώς και εκλεγμένα μέλη της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας.

Η κ. Μακρή, για ακόμη μία φορά, δήλωσε την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό της για την συμμετοχή αλλά και το επίπεδο της συζήτησης, καθώς αποδείχθηκε, για ακόμη μία φορά, ότι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα της Μαγνησίας παραμένουν ενεργοί και καταρτισμένοι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων που αφορούν στην ελληνική αγροτική πολιτική.

error: Content is protected !!