Θέλουν να φτιάξουν γυάλινο σαλέ στο Χιονοδρομικό του Πηλίου με θέα που κόβει την ανάσα!

levinsky 1 1
banner
milonas 728x120

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου Αγριόλευκες απέχει 2χλμ. από τον οικισμό των Χανίων Πηλίου, 8 χλμ. από τον οικισμό του Αγ. Λαυρεντίου και 27 χλμ. από το Βόλο. Το Χιονοδρομικό Κέντρο αναπτύσσεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ., υψόμετρο το οποίο είναι εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο και του προσδίδει ιδιαιτερότητες στην χιονόπτωση, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και το κλίμα. 

Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15χλμ: 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές και θέα στο Αιγαίο. 

Το Χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις -πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο. 

Λειτουργεί επίσης σχολή σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους. 

Ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ για το έτος χρήσης 2020-2021.

Το έργο αφορά τη συντήρηση, τον έλεγχο και την επισκευή των 3 εναέριων και 2 συρόμενων αναβατήρων του Χιονοδρομικού Κέντρου, των βοηθητικών τους εγκαταστάσεων και την έκδοση πιστοποιητικών καλής λειτουργίας από πιστοποιημένο φορέα.


«Ήρθε η ώρα να αναβαθμίσουμε και να συγχρονίσουμε με την εποχή μας το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας προχωράμε στην εκπόνηση της μελέτης για την αναβάθμιση των αναβατήρων. Με σχέδιο και προγραμματισμό προετοιμαζόμαστε για τη νέα χιονοδρομική περίοδο προκειμένου να υποδεχτούμε τους λάτρεις του αθλήματος και τις οικογένειες τους σε ασφαλείς και επαρκείς εγκαταστάσεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η δημιουργία γυάλινου σαλέ

Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας μελετά την κατασκευή ενός σύγχρονου σαλέ, το οποίο θα φιλοξενείται σε ένα νέο γυάλινο κτίριο, προκειμένου οι πελάτες – επισκέπτες να απολαμβάνουν τον καφέ και το φαγητό τους έχοντας απόλυτη θέα 360 μοιρών, σε Αιγαίο, Παγασητικό, Βόλο και Πήλιο, ενώ θα βλέπουν και τις πίστες του χιονοδρομικού.

Αυτή την περίοδο γίνονται οι απαραίτητες κινήσεις για να μπορέσει να εκδοθεί η σχετική άδεια, χωρίς να υπάρχουν πολεοδομικά προβλήματα.

Η κατασκευή του νέου σαλέ θα αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, το οποίο θα ξαναγίνει πόλος έλξης για Βολιώτες και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

error: Content is protected !!