ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στέλλα Μπίζιου: Μητσοτάκης – Βορίδης λύνουν τα προβλήματα των αγροτών

OPP 6109 2 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με καθημερινές παρεμβάσεις δίνει άμεσες λύσεις σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους. Με σχέδιο και αποφασιστικότητα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σφραγίζει τη σχέση της με τους γεωργούς, αποδεικνύοντας πως ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους πλέον κρίσιμους τομείς στην προσπάθεια της χώρας να πρωταγωνιστήσει στη νέα εποχή».

Με τα παραπάνω λόγια η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου χαιρέτισε την απόφαση του Μάκη Βορίδη να επανεντάξει τους παραγωγούς που είναι παράλληλα δικαιούχοι συντάξεων χηρείας στο Μέτρο της Εξισωτικής Αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης αποκατέστησε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του ΥΠΑΑΤ (Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) τροποποιώντας την απόφαση 562/2019 με την οποία οι δικαιούμενοι σύνταξης χηρείας εξαιρούνταν από το δικαίωμα να λαμβάνουν Εξισωτική Αποζημίωση του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση αποσαφηνίζεται ο όρος της «ενεργούς επαγγελματικής δραστηριότητας» σε σχέση με την κατηγορία κύριας σύνταξης από τον ασφαλιστικό φορέα του δικαιούχου και επανεντάσσονται στους δικαιούχους του Μέτρου 13, μετά την ηλεκτρονική επεξεργασία – διασταύρωση των στοιχείων τους με τα δεδομένα του ΕΦΚΑ και ΗΔΙΚΑ, οι αιτούντες παραγωγοί στους οποίους καταβάλλεται κύρια σύνταξη λόγω θανάτου από μεταβίβαση στο πρόσωπο τους, εφόσον πληρούν και τα υπόλοιπα κριτήρια επιλεξιμότητας σύμφωνα με το Ενωσιακό και Εθνικό θεσμικό πλαίσιο.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!