ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tετραετές πλάνο της Nissan για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης

2875964


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 10:24

Η Nissan παρουσίασε ένα τετραετές πλάνο για επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, χρηματοοικονομικής σταθερότητας και κερδοφορίας έως το τέλος της χρήσης 2023. Θα το πετύχει μετασχηματίζοντας την επιχειρησιακή της λειτουργία, εξορθολογίζοντας μη κερδοφόρες δραστηριότητες και πλεονάζουσες εγκαταστάσεις, παράλληλα με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εταιρεία θα μειώσει επίσης το σταθερό κόστος, εξορθολογίζοντας την παραγωγική της ικανότητα, την παγκόσμια γκάμα των προϊόντων της και τα έξοδα. Μέσω πειθαρχημένης διαχείρισης, η εταιρεία θα δώσει προτεραιότητα και θα επενδύσει σε επιχειρηματικούς τομείς που αναμένεται να προσφέρουν σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη.

   Με την εφαρμογή του σχεδίου, η Nissan στοχεύει στην επίτευξη περιθωρίου κέρδους 5% και ενός βιώσιμου παγκόσμιου μεριδίου αγοράς 6%, έως το τέλος της χρήσης 2023, συμπεριλαμβανομένων αναλογικών συνεισφορών από την επιχείρηση κοινού μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50%, στην Κίνα.

   Μεταξύ των ενεργειών που θα κάνει είναι ο εξορθολογισμός της παγκόσμιας γκάμας προϊόντων κατά 20% (από 69 σε λιγότερα από 55 μοντέλα), μείωση του σταθερού κόστους κατά περίπου 300 δισεκατομμύρια γιεν, πρόθεση για κλείσιμο του εργοστασίου της Βαρκελώνης στη Δυτική Ευρώπη, ενοποίηση της παραγωγής της Βόρειας Αμερικής στα βασικά μοντέλα, κλείσιμο παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ινδονησία και επικέντρωση στις εγκαταστάσεις της Ταϊλάνδης, εστίαση στις βασικές επιχειρησιακές δραστηριότητες της Nissan στις αγορές της Ιαπωνίας, της Κίνας και της Βόρειας Αμερικής, έξοδος από τη Νότια Κορέα, από τη Ρωσία για το εμπορικό σήμα της Datsun, λανσάρισμα 12 μοντέλων στους επόμενους 18 μήνες και στην

   Ιαπωνία, λανσάρισμα δύο ακόμη ηλεκτρικών οχημάτων και τεσσάρων ακόμη οχημάτων e-POWER, αυξάνοντας το ποσοστό των εν γένει ηλεκτρικών οχημάτων, στο 60% των πωλήσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020, 10:24

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!