Δημοτικές υπηρεσίες στη Λάρισα μετακομίζουν σε άλλο κτίριο

karanika idryma larissa
banner
milonas 728x90 1

Το «πράσινο έδωσε το  Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων για τη μετακόμιση δημοτικών υπηρεσιών σε διπλανό κτίριο του Δημαρχείου και συγκεκριμένα στην οικοδομή που ανήκει στο ίδρυμα «Κληροδότημα Νικολάου και Μαρίας Καρανίκα», επί της οδού Παπαναστασίου 52. Η αποσυμφόρηση δημοτικών υπηρε­σιών από το δημαρχιακό κτίριο και η με­ταφορά ορισμένων εξ αυτών σε άλλους χώρους αποτελεί μία από τις βασικές ανάγκες της δημοτικής αρχής, που επιδιώκει να καλύψει το συντομότερο δυ­νατό.

Όπως υποστήριξε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης «μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμ­βουλίου, ξεκίνησαν οι απαραίτητες δια­δικασίες προς την κατεύθυνση υλοποίησης αυτού του στόχου, οι οποίες εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι και τον ερ­χόμενο Σεπτέμβριο».

Σήμερα στο κτίριο Κληροδοτήματος Καρανίκα στεγάζεται στον 1ο και τον 2ο όροφο η Διεύθυνση Πολεοδομίας ενώ στον 3ο όροφο έχει δημιουργηθεί ένας πολυχώρος για συγκεντρώσει και συνεργασίες τουλάχιστον 25 πολιτιστικών και κοινωνικών Συλλόγων της Λάρισας. Η τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά στην αξιοποίηση των 4ου και 5ου ορόφων του κτιρίου, με την πρόταση ο 4ος όροφος να στεγάσει δημοτικές υπηρεσίες, ο 5os όροφος μεταξύ άλλων, και γραφεία των δημοτικών παρατάξεων.

ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ

Σύμφωνα με την πρόταση που κατατέ­θηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικών και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί απευθείας μίσθωση των νέων δύο ορόφων του ακινήτου, με συνολικό εμβαδόν 725,58 τ.μ.

Ο 4os όροφος διαθέτει χώρους 425,99 τ.μ. και ο 5os όροφος 299,59 τ.μ.

Όσον αφορά στο ενοίκιο, αποφασίστηκε η καταβολή μηνιαίου μισθώματος

  • ευρώ για τον 4ο όροφο και ευρώ για τον 5ο όροφο, για όσο χρόνο διαρκεί η κύρια μίσθωση και με δικαίωμα ανανέωσή της μίσθωσης.

Η πίστωση θα βαρύνει τον Κ.Α.Ε. 10.6232.10007 του Προϋπολογισμού του Δήμου 2020 με τίτλο «μισθώματα δημοτικών υπηρεσιών».

Όσον αφορά στα μηναία ενοίκια των υπόλοιπων ορόφων (1ου, 2ου, και 3ου) που ήδη νοικιάζει ο Δήμος Λαρισαίων, με χρονική διάρκεια μίσθωσης τουλάχι­στον 12 ετών και με δικαίωμα ανανέωσή της μίσθωσης έχουν ως εξήs:

-1oς όροφος 455,64 τ.μ.: 1.530 ευρώ

-2ος όροφος 455,64 τ.μ.: 1.360 ευρώ

-3ος όροφος 423,26 τ.μ.: 1.190 ευρώ

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!