Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στις πληττόμενες από τη χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

101392441 251220766220742 1211283693478346752 n
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην περιοχή της Ζαγοράς βρέθηκε, σήμερα, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη, τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ζαγορίν» κ. Ι. Κράββαρη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πουρίου κ. Ι. Δελεντζέ. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσε η πρωτοφανής σε σφοδρότητα και μακράς διαρκείας χαλαζόπτωση στις περιοχές Μακρυράχη, Ζαγορά και Πουρί.

KEN 2

Η περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στα φαινόμενα κλιματικής αλλαγής με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις. Η άνευ προηγουμένου χαλαζόπτωση της περασμένης εβδομάδας έπληξε τις πιο παραγωγικές ζώνες, καταστρέφοντας ολοσχερώς την παραγωγή σε μήλα, κεράσια, αχλάδια και κηπευτικά και επιφέροντας ταυτόχρονα σημαντική απώλεια του εισοδήματος των καλλιεργητών.

Με δεδομένο ότι τα καιρικά φαινόμενα είναι πλέον και συχνότερα και μεγαλύτερης έντασης, η ανάγκη για μέτρα προστασίας και ενίσχυση της αντιχαλαζικής προστασίας με εναέρια και επίγεια μέσα καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ.

Οι παραγωγοί εξέφρασαν την αγωνία τους στο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας άμεση λήψη μέτρων. Ζητούν να καταβληθεί το υπόλοιπο της περσινής αποζημίωσης και κρίνουν αναγκαίο να αναζητηθούν τρόποι προκαταβολής τις φετινής αποζημίωσης πριν τις γιορτές, ώστε να μετριαστεί με κάποιο τρόπο η ζημιά.

Την προηγούμενη χρονιά που κινήθηκε σε πολύ θετικά επίπεδα και αυξημένη παραγωγή διαδέχθηκε η καταστροφή λόγω της χαλαζόπτωσης που δημιουργεί πραγματικό κίνδυνο στο εμπορικό κομμάτι.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μετέβη στις περιοχές της μεσαίας ζώνης που χτυπήθηκαν από το χαλάζι και είδε από κοντά την έκταση της ζημιάς στους καρπούς και στα δέντρα. 

Κατά την επίσκεψή του τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή και η ιδιαίτερα γεωμορφολογία της περιοχής θα δημιουργούν μόνιμα προβλήματα τα επόμενα χρόνια. Κατά συνέπεια, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα ζητήματα αυτά πρέπει να αποτελέσουν ευκαιρία για την οργάνωση, απλούστευση και αυτοματοποίηση στη διαδικασία των αγροτικών αποζημιώσεων».

error: Content is protected !!