Δίωξη για φόνο β’ βαθμού στον Τσόβιν – Κατηγορίες και στους άλλους τρεις αστυνομικούς

2878799
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 21:23

Ο γενικός εισαγγελέας της Μινεσότα, Κιθ Έλισον, σκοπεύει να αυξήσει την κατηγορία της δολοφονίας εναντίον του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Τσάββιν και να καταθέσει κατηγορίες εναντίον τριών από τους πρώην συναδέλφους του για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με το Star Tribune.

Η εφημερίδα της Μινεσότα αναφέρει:

«Ο Έλισον αναμένεται να ενημερώσει σήμερα το απόγευμα σχετικά με την έρευνα του κράτους για τον θάνατο του Φλόιντ. Σύμφωνα με πηγές, ο πρώην αξιωματικός Ντέρεκ Τσόβιν, που καταγράφηκε σε βίντεο που γονατίζει στον λαιμό του Φλόιντ καθώς στις 25 Μαΐου, θα κατηγορηθεί τώρα για δολοφονία δεύτερου βαθμού.

Οι άλλοι τρεις αξιωματικοί που βρίσκονταν στο σημείο – ο Tou Thao, ο J. Alexander Kueng και ο Thomas Lane – θα κατηγορηθούν επίσης για τη συνδρομή και τη συνέχιση της δολοφονίας δευτέρου βαθμού, σύμφωνα με τις πηγές, που μίλησαν υπό όρους ανωνυμίας».

Η Huffington Post επιβεβαιώνει την είδηση, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές.

Ο Τσόβιν κατηγορήθηκε για δολοφονία τρίτου βαθμού και ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού την Παρασκευή, αλλά πολλοί επικριτές υποστήριξαν ότι ο πρώην αξιωματικός έπρεπε να κατηγορηθεί για δολοφονία πρώτου βαθμού.

Η γερουσιαστής της Μινεσότα Amy Klobuchar επιβεβαίωσε ότι ο γενικός εισαγγελέας του κράτους, Keith Ellison, σκοπεύει να αυξήσει την κατηγορία της δολοφονίας εναντίον του Ντέρεκ Τσόβιν και να ασκήσει κατηγορίες εναντίον των τριών άλλων αστυνομικών που απολύθηκαν για τη δολοφονία του George Floyd.

Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα για τη δικαιοσύνη», είπε η Klobuchar στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Έλισον αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις κατηγορίες και η οικογένεια και ο δικηγόρος του Φλόιντ, Μπεν Κρουμ δήλωσαν ότι είναι σίγουροι ότι θα κατηγορηθούν οι αξιωματικοί.

Πηγές: The Huffington Post, TheGuardian, CNN


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 21:51

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!