Κατά της καύσης RDF και της δημιουργίας εργοστασίου SRF στον Βόλο η «Πράσινη Αριστερά»

95901375 1104268243284425 6467410515080511488 n
banner
milonas 728x120

Η «Πράσινη Αριστερά» με ανακοίνωση που εξέδωσε στηρίζει και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασισθεί για τις 5/6 & 13/6, γιατί θεωρεί τον αγώνα κατά της καύσης απορριμμάτων κοινό για τις τάσης του κινήματος κατά της καύσης, των αυτοδιοικητικών, πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.Οι αποφάσεις για καύση RDF και δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF από σύμμεικτα απόβλητα χωρίς διαλογή στην πηγή, πρέπει να ανακληθούν.

Ο αγώνας ενάντια στην αέρια ρύπανση στο Βόλο πρέπει να είναι κοινός γιατί αναμένεται μακρόχρονος και δύσκολος.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και να φτάσουμε στην ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνουν κοινά βήματα από όλες τις τάσεις του κινήματος κατά της καύσης, παρά τις επιμέρους διαφορετικές απόψεις.

Ακόμη προϋποτίθεται μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία στην οποία έχουν θέση όλες οι υγιείς δυνάμεις αυτής της πόλης: αυτοδιοικητικές παρατάξεις, κοινωνικοί φορείς και πολιτικές δυνάμεις. Τα μεγάλα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν ήταν αποτέλεσμα αυτής της κοινωνικής συμμαχίας. Να μην το ξεχνάμε.

Γι΄ αυτό προτείνουμε και προτρέπουμε όσους αποφασίζουν κινητοποιήσεις μ΄ αυτό τον στόχο να αναζητούν συγκλίσεις ως προς τον στόχο και το χρόνο πραγματοποίησής τους και να μην επιλέγουν ¨μοναχικούς δρόμους¨ που δεν θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε όλοι. Εμείς στηρίζουμε και συμμετέχουμε σ΄ αυτό τον αγώνα και ελπίζουμε να είμαστε εκεί, γιατί κανένας δεν πρέπει να λείψει από αυτή την προσπάθεια. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.

Ο Βόλος δεν αντέχει άλλη ρύπανση. Όλοι πρέπει να είμαστε παρόντες. Ο στόχος είναι κοινός!»

error: Content is protected !!