Αρμενία: Η επιδημία του κορωνοϊού επιδεινώνεται

2879288
banner
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 18:49

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ανακοίνωσε σήμερα ότι η πανδημία του κορωνοϊού επιδεινώθηκε στη χώρα και ότι τα νοσοκομεία είναι πλέον υπερπλήρη λόγω της εισροής ασθενών.

«Έχω άσχημα νέα. Η επιδημιολογική κατάσταση επιδεινώνεται και τα ιατρικά κέντρα δεν μπορούν να νοσηλεύουν εγκαίρως όλους τους ασθενείς που έχουν προβληθεί από κορωνοϊό και χρήζουν» θεραπείας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επίσης προσβληθεί, σε βίντεο που ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook.

H Αρμενία, μικρή χώρα του Καυκάσου, με πληθυσμό σχεδόν τριών εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει επίσημα 11.221 κρούσματα κορωνοϊού και 176 θανάτους.

Ο υπουργός Υγείας Αρσέν Τοροσιάν μίλησε επίσης για τον θάνατο «που προκλήθηκε από άλλες ασθένειες» 68 ασθενών θετικών στον κορωνοϊό και σύμφωνα με τον Νικόλ Πασινιάν, έως 20.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν μολυνθεί χωρίς όμως να έχουν συμπτώματα.

Τη Δευτέρα, ο Πασινιάν δήλωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό αλλά είναι ασυμπτωματικοί, τονίζοντας ότι πλέον θα εργάζεται από απόσταση.

Οι ιατρικές αρχές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να περιορίσουν την πρόσβαση στις μονάδες εντατικής θεραπείας στους ασθενείς «με τις καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης».

Οι αρμενικές αρχές επικρίθηκαν για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν την κρίση, ειδικοί εκτιμούν συνεπώς ότι η απόφαση να κλείσουν τα σύνορα λήφθηκε πολύ αργά και ότι οι πολιτικοί υπεύθυνοι είχαν στείλει αντιφατικά μηνύματα στους πολίτες.

Η κυβέρνηση ανέφερε ότι δεν αποκλείει μια νέα καραντίνα σε εθνική κλίμακα. Η προηγούμενη καραντίνα χαλάρωσε σε μεγάλο βαθμό στις αρχές Μαΐου με την επαναλειτουργία των αίθριων χώρων και ορισμένων επιχειρήσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 18:49

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!