Σε καραντίνα το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων

2879339
banner
milonas 728x120


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 20:28

Σε καραντίνα θα μπουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων του Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Μπακού, καθώς αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Οι πολίτες θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους το Σάββατο και την Κυριακή μόνο εφόσον έχουν άδεια από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και μόνο για να λάβουν ιατρική φροντίδα ή να παραστούν στην κηδεία κάποιου συγγενή τους. Όλα τα καταστήματα και οι άλλες υπηρεσίες θα είναι κλειστά και δεν θα κυκλοφορεί κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.

Το Αζερμπαϊτζάν επέβαλε μέτρα καραντίνας για να ανακόψει την εξάπλωση του Covid-19 στις 24 Μαρτίου. Έκτοτε, τα μέτρα αυτά έχουν παραταθεί πολλές φορές και θα ισχύσουν μέχρι τις 15 Ιουνίου. Ωστόσο, τα εμπορικά κέντρα, οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια και τα καφέ επαναλειτούργησαν στις 31 Μαΐου. Σε δημόσιους χώρους είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων.

Μέχρι και σήμερα στη χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 6.260 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 76 πέθαναν.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2020, 20:28

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!