ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεγάλη πυρκαγιά στα κατεχόμενα – Βοήθεια ζήτησε ο Ακιτζί από την Κύπρο

2879990


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 20:06

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή των κατεχομένων στην Κύπρο. Η φωτιά καίει στην περιοχή Αλέβ Καγιασί (alevkayasi). Ο Πρόεδρος τους ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιτζί ζήτησε βοήθεια. Τρία αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα ελικόπτερο σπεύδουν αυτή την ώρα στον τόπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, το κατοχικό καθεστώς ζήτησε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του καναλιού επικοινωνίας των Ηνωμένων Εθνών.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έλαβε το απόγευμα της Παρασκευής τηλεφώνημα από τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της Κυβέρνησης για την αποστολή πυροσβεστικών πτητικών μέσων για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στην επαρχία Κερύνειας. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά και έδωσε σχετικές οδηγίες.

Ήδη επιχειρούν στις κατεχόμενες περιοχές τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βρίσκεται εν πτήσει για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε στη διάθεση των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, τρία πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα επιχειρήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εφόσον χρειαστεί.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Κουντρέτ Οζερσάι. 

Με πληροφορίες philenews.com


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020, 20:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!