Λάρισα: Εικόνες εγκατάλειψης γύρω από τον Άγιο Αχίλλιο (φωτο)

axillios header 780x405
banner
milonas 728x90 1

Εικόνα εγκατάλειψης εμφανίζει ο χώρος που βρίσκεται έμπροσθεν του Αγίου Αχιλλίου και στο άγαλμα του αλόγου, όπως αναφέρει σε επιστολή του στο onlarissa.gr o Καθηγητής Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλέξανδρος Γκόβαρης.

«Ο χώρος αυτός είναι ιερός και αποτελεί την καρδιά της Λάρισας και δεν θα έπρεπε να είναι σ’ αυτή την κατάσταση της εγκατάλειψης.

Τα παρτέρια έχουν αποξηραμένα χόρτα και είναι γεμάτα σκουπίδια. Ανάμεσα στα ακαλαίσθητα φωτοβολταϊκά πάνελ φύονται χόρτα και δένδρα με ύψος που προσεγγίζουν την αυλή του Αγίου Αχιλλείου. Αλήθεια συντηρούνται τα φωτοβολταϊκά πάνελ αυτά πάνελ; Κατά την αποψή μου αυτά δεν συνάδουν με την περιοχή αυτή.

Κισσός φύεται παντού και αναρριχάται σε διάφορα σημεία. Ο κισσός αρχίζει να καλύπτει τα οπίσθια άκρα του αλόγου. Φαίνεται ότι ο κισσός προσπαθεί να καλύψει την ακαλαισθησία του  ίππου αυτού, ο οποίος  δεν μπορεί να αναδείξει την ομορφιά των ίππων της αρχαίας Λάρισας που συντελούσαν στην ευμάρειά τους όπως αναφέρει η αρχαία Ομηρική φράση της πινακίδας του αγάλματος.

Επίσης ο κισσός  έχει καλύψει απόλυτα τα τοιχία της όχθης, αριστερά της γέφυρας του Πηνειού ποταμού, αναρριχάται  στα παρόχθια δένδρα  και είναι θέμα χρόνου η αποξήρανση των δένδρων αυτών. Φαίνεται ότι κισσός να αποτελεί δείγμα της καλλωπιστικής πανίδας στο χώρο αυτό.

Τα μαρμάρινα τοιχώματα του αύλειου χώρου του Αγίου Αχιλλείου έχουν γεμίσει με πολλά ακαλαίσθητα τοιχογραφήματα (γκράφιτι) και με υβριστικές φράσεις  που εγγίζουν τα όρια του βανδαλισμού», αναφέρει σε αυτή.

Δείτε φωτογραφίες:

Λάρισα: Εικόνες εγκατάλειψης γύρω από τον Άγιο Αχίλλιο (φωτο)Λάρισα: Εικόνες εγκατάλειψης γύρω από τον Άγιο Αχίλλιο (φωτο)Λάρισα: Εικόνες εγκατάλειψης γύρω από τον Άγιο Αχίλλιο (φωτο)Λάρισα: Εικόνες εγκατάλειψης γύρω από τον Άγιο Αχίλλιο (φωτο)Λάρισα: Εικόνες εγκατάλειψης γύρω από τον Άγιο Αχίλλιο (φωτο)

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!