Στις επόμενες δύο εβδομάδες η απόφαση για το αν θα γίνει και πώς το παζάρι της Λάρισας

pazari larissa large
banner
milonas 728x90 1

Την ώρα που η επιστροφή στην κανονικότητα λόγω της πανδημίας γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς, αλλά δεν παύει να παραμένει μία «κινούμενη άμμο» λόγω των αχαρτογράφητων νερών στα οποία κινείται η επιστημονική κοινότητα, στο δήμο Λαρισαίων επικρατεί έντονος σκεπτικισμός για το τι θα γίνει φέτος με την εμποροπανήγυρη του Σεπτεμβρίου.

Μπορεί η κυβέρνηση να έδωσε προ ημερών το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή εμποροπανηγύρεων, υπό το πιο αυστηρό πλαίσιο που διεξάγονται και οι λαϊκές αγορές, όμως η συσσώρευση τόσο μεγάλης μάζας ανθρώπων, όπως αυτή συμβαίνει κάθε χρόνο στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης και μόνον ως εικόνα… προβληματίζει.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις στελέχους της δημοτικής αρχής που σημείωνε στο onlarissa.gr πως «είναι προφανές πως υπάρχει μεγάλος προβληματισμός γιατί εκ των πραγμάτων το παζάρι δεν μπορεί να γίνει όπως γινότανε. Θέλει μία διαφορετική οργάνωση και το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορούμε φέτος να προχωρήσουμε σε αυτές τις απαιτούμενες τομές εντός του χρονικού ορίου, καθότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιούνιο».

Σε μία τέτοια περίπτωση η απώλεια για τα έσοδα του δήμου θα φθάσει στις 500.000 ευρώ, ενώ  και οι πιέσεις από τους μικροπωλητές θα είναι πολύ μεγάλες.

Από την άλλη, υπάρχει και η πιο αισιόδοξη άποψη η οποία βλέπει γενικότερα το πλάνο της κυβέρνησης για την επιστροφή στην κανονικότητα να ξετυλίγεται με ταχύτερους ρυθμούς, λόγω και του σταθερά χαμηλού αριθμού κρουσμάτων αυτή την περίοδο. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι ενδεχομένως τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και οι συνθήκες τέτοιες που να επιτρέψουν τη διεξαγωγή του παζαριού.

Το onlarissa.gr ζήτησε την άποψη του έμπειρου στα θέματα οργάνωσης της εμποροπανήγυρης, πρώην αντιδημάρχου κ. Παναγιώτη Νταή, ο οποίος εκτίμησε ότι «αν και πλέον υπάρχει η άδεια από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή της πολιτείας ώστε οι εμποροπανηγύρεις να διεξαχθούν με τους όρους που προβλέπονται και για τις λαϊκές αγορές, ωστόσο είναι αρμοδιότητα του δήμου να αποφασίσει αν θα γίνει το παζάρι και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να γίνει».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως οι τελικές αποφάσεις δε θα αργήσουν και θα παρθούν σίγουρα εντός των επόμενων δύο περίπου εβδομάδων.

newsroom onlarissa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!