Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή

2881293
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 12:56

KEN 1

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές οι οποίοι πραγματοποιούν συλλαλητήριο από τις 13:00 στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας. Λίγα λεπτά αργότερα, οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.

Οι δηλώσεις εκπροσώπου των διαδηλωτών:

 

Αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, διοργανώνεται στις 19:00 συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή.Παρόμοιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις, ενώ στο συλλαλητήριο της Αθήνας το παρών θα δώσει και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».

 

Η ΟΛΜΕ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης και τη λήψη όλων των υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η λειτουργία των σχολείων στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τα εκ περιτροπής μαθήματα, βοηθάει την έκβαση της απεργίας, αφού πολλοί καθηγητές είναι χωρίς τάξεις και μαθήματα.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχείς, καθώς οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αντιδρούν στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020, 13:27

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!