Η πρωθυπουργός της Ναμίμπια θα διανείμει δωρεάν μάσκες σε ηλικιωμένους και μαθητές

2881712
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 08:52

Στη δαπάνη 20 εκατομμυρίων δολαρίων Ναμίμπιας (1,06 εκατ. ευρώ) για την αγορά μασκών που θα μοιραστούν σε ηλικιωμένους και μαθητές, ώστε να προστατευθούν από την πανδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας.

Η πρωθυπουργός Σάρα Κουόνγκελα-Αμάντιλα τόνισε απευθυνόμενη στα μέλη του κοινοβουλίου ότι το μέτρο έχει σκοπό να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους πολίτες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μάσκες στις τιμές της αγοράς στη Ναμίμπια.

Η Κουόνγκελα-Αμάντιλα διευκρίνισε ότι τα τρία τέταρτα του ποσού θα διατεθούν για την αγορά μασκών που θα μοιραστούν στα δημόσια σχολεία και το ένα τέταρτο για να αγοραστούν μάσκες για τους πιο ηλικιωμένους.

«Δεν θα φεισθούμε καμιάς προσπάθειας στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να βοηθήσουμε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας που έχουμε λάβει», είπε η επικεφαλής της κυβέρνησης.

Κατά την πρωθυπουργό, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσφέρει δωρεάν περίθαλψη στους φτωχότερους και περιθωριοποιημένους πολίτες της αφρικανικής χώρας.

Στη Ναμίμπια των 2,7 εκατ. κατοίκων είχαν επιβεβαιωθεί ως χθες 31 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, 08:52

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!