Πρωτοποριακό πρότζεκτ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας: Δωρεάν μάσκες στους πολίτες (φωτο – βίντεο)

g5 galliko institouto maskes
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πολύ πρωτοποριακό πρότζεκτ λαμβάνει χώρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ταυτόχρονα με τα άλλα τρία Γαλλικά Ινστιτούτα της Ελλάδας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με διοργανωτή τον Ελληνογάλλο εικαστικό κ. Μάριο Teriade Ελευθεριάδη.

Μεγάλη η προσέλευση των Λαρισαίων που δείχνουν ενδιαφέρον από την πρώτη μέρα.

Μετά από 2 μήνες εγκλεισμού και αναστολής κάθε καλλιτεχνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, τα τέσσερα (4) Γαλλικά Ινστιτούτα στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Πάτρα και την Αθήνα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς μέσα από την πολιτιστική εκδήλωση « Bas les masques! Pas encore !», στo πλαίσιo της δράσης “15+1 Carrés D’Art”, σε συνεργασία με την 24plus1 που αποτελείται από δύο δημιουργούς του κινηματογραφικού χώρου, την Βάγια Δανιηλίδου και τον Κωνσταντίνο Τοπάλη. Στην δράση αυτή ανακαλύπτουμε καθημερινά και διαδικτυακά έναν καλλιτέχνη, μέσω του έργου του, του κειμένου που το συνοδεύει και του βιογραφικού του σημειώματος.

Πρωτοποριακό πρότζεκτ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας: Δωρεάν μάσκες στους πολίτες (φωτο - βίντεο)

Ανάμεσα στους 15+1 καλλιτέχνες, ο Θεσσαλονικιός Ελληνογάλλος εικαστικός Μάριος Teriade Ελευθεριάδης συμμετέχει με μια πρωτότυπη video-performance με τίτλο «Bas les masques! Pas encore!» (Ας πέσουν οι μάσκες! Όχι ακόμα!), εμπνευσμένη από την δράση αλληλεγγύης Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης που ξεκίνησε τον Μάρτιο ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Ο Ηλίας Παπαϊωάννου σκηνοθέτησε και φίλμαρε την video-performance, με τη συμμετοχή του Patrick Comoy, διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. To video γυρίστηκε στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Η κινητοποίηση 300 και πλέον μοδιστρών και ραφτών από όλη την Ελλάδα, η αγάπη τους για προσφορά και οι 40.000 μάσκες που έραψαν και παρέδωσαν επισήμως στο Υπουργείο Υγείας, στα Παιδικά Χωριά SOS και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα ενέπνευσαν τον εικαστικό, που απέδωσε με χιούμορ την έννοια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης με έναν πολύ ξεχωριστό τρόπο στο βίντεο του, που συνεχίζεται με την διανομή καλλιτεχνικών μασκών σε τέσσερις πόλεις στην Ελλάδα.

Πρωτοποριακό πρότζεκτ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας: Δωρεάν μάσκες στους πολίτες (φωτο - βίντεο)

Έτσι από σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αθήνα και Πάτρα, στην είσοδο του Γαλλικού Ινστιτούτου δωρίζονται οι μάσκες, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές σε όλους όσοι επιθυμούν να τις αποκτήσουν. Πρόκειται για υφασμάτινες μάσκες διπλής επίστρωσης και ύφανσης, από 100% βαμβάκι πολλαπλών χρήσεων, με θήκη για φίλτρο, που θα ομορφύνουν την καινούργια μας καθημερινότητα!

(Προσοχή, μόνο μία μάσκα ανά άτομο!)

Πρωτοποριακό πρότζεκτ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας: Δωρεάν μάσκες στους πολίτες (φωτο - βίντεο)

Η διανομή θα λάβει χώρα από την Τρίτη 9/6/2020 έως το τέλος Ιουνίου, ώρα 10.00 έως 13.00 καθημερινά, εκτός σαββατοκύριακου.

Δείτε περισσότερα για τις «Μοδίστρες Άμεσης Ανάγκης» εδώ: https://www.facebook.com/pages/category/Community/Μοδίστρες-Άμεσης-Ανάγκης-113677363616840/

Οι αποδέκτες των μασκών μπορούν να στείλουν μια προσωπική φωτογραφία (selfie) ή ένα μικρό βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο ώστε ο καλλιτέχνης να χρησιμοποιήσει το υλικό αυτό και να κάνει ένα βίντεο μετά το τέλος της δράσης.

Πρωτοποριακό πρότζεκτ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας: Δωρεάν μάσκες στους πολίτες (φωτο - βίντεο)

Σύνδεσμος για αποστολή των selfies, στα σχόλια της ανάρτησης της 7ης Ιουνίου «Jour#14 » – Καλλιτέχνης : Μάριος Teriade Ελευθεριάδης: https://www.facebook.com/events/707941303301652/?active_tab=discussion

Η διευθύντρια Χρύσα Βουλγαράκη εξηγεί στο βίντεο τα της συγκεκριμένης δράσης:

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!