ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στ. Λημνιός: Εκκωφαντική η απουσία της άλλης Επιτροπής από το λιμάνι της ΑΓΕΤ

Στιγμιότυπο 2020 06 11 12.54.34 πμ

Νέο συλλαλητήριο πρόκειται να διοργανωθεί τον προσεχή Οκτώβριο από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων, με πρωτοβουλία των Ιατρικού, Δικηγορικού και Φαρμακευτικού συλλόγου Μαγνησίας. Η διοργάνωση είχε προγραμματιστεί για τον περασμένο Μάιο, αλλά τα σχέδια ναυάγησαν λόγω κορωνοϊού.

KEN 728X100

Ο Στέλιος Λημνιός, ιδρυτικό μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου μίλησε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του Δημήτρη Μαρέδη στον Astra.

«Προέταξαν την κομματική τους ιδιότητα»

«Τα κόμματα δε μπορεί να καθορίζουν τα εσωτερικά της Επιτροπής. Κάποιοι προέταξαν την κομματική τους ιδιότητα και προτίμησαν να κάνουν μία άλλη επιτροπή. Είναι καλό για εμάς. Δεν έχουμε τριβές στο εσωτερικό μας και δουλεύουμε απερίσκεπτοι. Ο στόχος είναι κοινός. Εμείς προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε την απόφαση για ένα μεγάλο συλλαλητήριο με μπροστάρηδες τους τοπικούς Φορείς (Ιατρικός, Δικηγορικός σύλλογος κ.α). Τώρα, λόγω κορωνοϊού πήρε αναβολή και θα γίνει τον Οκτώβριο. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ζητά να παύσει να καίει RDF η ΑΓΕΤ.»

Για το συλλαλητήριο της Συνέλευσης το Σάββατο

Ο Στέλιος Λημνιός μίλησε για το συλλαλητήριο που διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο η Συνέλευση της Πλ. Ελευθερίας και άλλοι ανεξάρτητοι φορείς από το νοσοκομείο της πόλης στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ.

«Αναρτήσαμε την είδηση για το συλλαλητήριο του Σαββάτου. Ο καθένας μπορεί αν είναι παρών. Δε θέλουμε να δεσμευθούμε σε ένα αποτέλεσμα που έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα της μεγάλης διεύρυνσης, να πάμε δηλαδή με τους φορείς.

Είναι συλλαλητήριο που έχει επαναστατική αντίληψη του πράγματος και λιγότερη προετοιμασία σε επίπεδο κοινωνικού γίγνεσθαι. Υπάρχει ο κίνδυνος οι συγκρίσεις που θα γίνουν να είναι αρνητικές. Και να πούνε όλοι οτι ξεφούσκωσε το κίνημα. Εμείς έχουμε πρότυπο για το πως γίνονται τα συλλαλητήρια.»

«Εκκωφαντικά απόντες από την ΑΓΕΤ»

«Χθες στην ΑΓΕΤ απέξω δεν ήρθε κανείς από τις συλλογικότητες αυτές. Κάναμε ανοιχτή πρόσκληση. Αλλά και το πλοίο από μόνο του είναι μία πρόκληση. Χθες ήταν εκκωφανικά απόντες. Μας προβληματίζει πάρα πολύ αυτό. Κι ενώ ήμασταν έτοιμοι να πάρουμε μέρος στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, τώρα είμαστε προβληματισμένοι» κατέληξε ο κ. Λημνιός.

error: Content is protected !!