ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το ΕΠΑΜ καταδικάζει τα επεισόδια στην πορεία για την ΑΓΕΤ και την αστυνομική καταστολή

doc 20150822 1510193 epam
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την «άγρια και απρόκλητη καταστολή της ειρηνικής πορείας» των Βολιωτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ- Lafarge καταγγέλει το ΕΠΑΜ Μαγνησίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε, και στην οποία αναφέρει:

KEN 2

«Ποιος έδωσε εντολή να «πατηθεί η σκανδάλη»; Ποιος από την αστυνομική διεύθυνση του Βόλου θα πάρει την ευθύνη για ό,τι έγινε; Ποιος θα παραιτηθεί, ποιος θα διωχθεί ποινικά για την αναίτια χρήση χημικών κατά των πολιτών του Βόλου; 

Μετέτρεψαν μια ειρηνική πορεία, ένα συλλαλητήριο για το έγκλημα της καύσης των σκουπιδιών, σε ένα ανελέητο κυνηγητό παιδιών και ηλικιωμένων, σε πεδίο μάχης. Δακρυγόνα, κρότου λάμψης, και ξύλο! Προσαγωγές και συλλήψεις! Μαυρισμένα μάτια, σπασμένα χέρια, λιποθυμίες, κομμένες ανάσες!

Ποιος νόμος, ποιο Σύνταγμα τους προστατεύει; Πού έχουν ορκιστεί; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν; Ποια είναι η «δουλειά τους»; Το «καθήκον τους»; Ποιους εκπροσωπούν; Ποιος τους πληρώνει; 

Δυνάμεις της αστυνομίας, που θα έπρεπε να έχουν ως σκοπό την τήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών, λειτουργούν ως πραιτωριανοί ΙΧ (ιδιωτικής χρήσεως), ως κατοχικές δυνάμεις καταστολής, με ρόλο την προστασία των συμφερόντων των αφεντικών τους. Στην προκειμένη περίπτωση, της πολυεθνικής LAFARGE.

Η αυτονόητη εκδήλωση από τους πολίτες του Βόλου, της αντίθεσής τους, της αντίδρασής τους στο έγκλημα που συντελείται στην πόλη τους, τούς μετέτρεψε σε οιονεί αντιεξουσιαστές, σε μπαχαλάκηδες, και φυσικά η απομάκρυνσή τους από τον ιερό χώρο της LAFARGE κρίθηκε από τα «δημοκρατικά» μυαλά, των επιφορτισμένων με τη Δημόσια Τάξη οργάνων, απαραίτητη, επιβεβλημένη, άμεση και πάση θυσία αποτελεσματική.

Έμμεσος στόχος αυτού του πολιτικού συστήματος, της κατεχόμενης ελληνικής Δημοκρατίας, των δωσιλογικών, εθελόδουλων κυβερνήσεων, των ευρωκρατούμενων πιονιών δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό, τη σιωπή, την αποδοχή του αργού θανάτου και το συμβιβασμό με την «άδικη μοίρα» που έδεσε τις ζωές μας με την πόλη του Βόλου.

Άμεσος πολιτικός στόχος είναι η τήρηση της τάξης και η προστασία των χώρων που το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο κερδοσκοπεί εις βάρος της ζωής των «ιθαγενών» πληθυσμών.

Το Ε.ΠΑ.Μ Βόλου καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις φασιστικές πρακτικές, κάθε αρχή και εξουσία επιβολής ωμής βίας κατά πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο και καλεί τους πολίτες του Βόλου σε αγωνιστική αφύπνιση. Ζητά την παραίτηση ή την αποπομπή όλων όσοι καταχράστηκαν το αξίωμά τους και την ισχύ που τους έδωσε η πολιτεία, υπέρ των δικαιωμάτων των πολιτών και την δίκαιη τιμωρία τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο αγώνας για το δικαίωμα στο αυτονόητο είναι αγώνας ζωής, είναι η βάση του δικαίου, είναι ο ορισμός του πολίτη, του ανθρώπου που σέβεται τον εαυτό του, που σέβεται τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον που ζει, την κοινωνία του, την πόλη του, την πατρίδα του, το σπίτι του, τα παιδιά του!»

error: Content is protected !!