ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Ή μείωση μισθού ή απόλυση οι “επιλογές” της κυβέρνησης στους εργαζόμενους»

2884442
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 13:21

KEN 2

«Το πρόγραμμα “Συν-εργασία” προβλέπει μείωση μισθών τουλάχιστον κατά 20%» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι «επιδοτεί τις επιχειρήσεις για να μειώσουν τους μισθούς και να ελαστικοποιήσουν τις σχέσεις εργασίας», ενώ «δεν τις απαλλάσσει από σοβαρό ασφαλιστικό και μισθολογικό κόστος, όπως ζητούν οι μικροί επιχειρηματίες».

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τιμωρητικό για τους εργαζόμενους το σχήμα που επέλεξε η κυβέρνηση γιατί αυτό ουσιαστικά λέει:

«Το “ή θα μειωθεί ο μισθός ή θα απολυθείς” δεν στηρίζει τη θέση εργασίας και το επίπεδο του μισθού».

Ανέφερε ότι «οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πάρει 800 ευρώ για τρεις μήνες» και έθεσε το ερώτημα: «Πώς μπορεί με αυτά τα χρήματα να καλύψει τις ανάγκες του ένας άνθρωπος, πολύ περισσότερο μία οικογένεια, τι να πληρώσει, το ενοίκιο, το σούπερ μάρκετ;».

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει «στις επιχειρήσεις των μεταφορών, του τουρισμού και της εστίασης, που είναι οι πλέον πληττόμενες, το κράτος να καλύπτει το 100% των ασφαλιστικών εισφορών και το 40% του μισθού και ο εργοδότης να πληρώνει το 60% του μισθού». Έτσι με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο εργαζόμενος θα έπαιρνε όλο τον μισθό και ο εργοδότης θα ελαφρυνόταν πολύ περισσότερο σε σχέση με αυτό που εφαρμόζει η κυβέρνηση, είπε.

Διευκρίνισε ότι στις λοιπές επιχειρήσεις αντίστοιχα η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει να καλύπτει το κράτος το 40% μισθού και εισφορών και το υπόλοιπο 60% ο εργοδότης, ενώ δεσμεύει με μετενέργεια εξαμήνου τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας.

Μεταξύ άλλων είπε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει τι επιλογές έκανε και οδήγησε τη χώρα σε ύφεση πριν την πανδημία».

Ανέφερε ότι «ο κ. Παπαδημούλης είναι ένας απόλυτα ακέραιος άνθρωπος και πολιτικός, η πορεία του το έχει δείξει, δεν υπάρχει τίποτα το αδιαφανές στον τρόπο που έχει λειτουργήσει».

Σχολίασε δε πως «είναι τουλάχιστον προκλητικό -όταν έχουμε περιπτώσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση, όπως συμβαίνει με τις επιδοτήσεις των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπου ο κ. Πέτσας δεν μας ενημερώνει πώς και πόσα χρήματα έχουν λάβει ποια ΜΜΕ- να προσπαθεί η ΝΔ να ρίξει λάσπη σε πρόσωπα, να προχωρά ουσιαστικά σε δολοφονίες χαρακτήρων».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020, 13:22

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!