Κολυνδρίνη: Στηριζόμαστε σε μετρήσεις μόνο πιστοποιημένων και εγκεκριμένων Σταθμών Μέτρησης

κολυνδρινη 1280x720 1 1024x576 1
milonas 728x90 1
728x110 1

Οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα για την αέρια ρύπανση της περιοχής του Βόλου, της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη της μελέτης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν μπορούν  να ληφθούν επίσημα υπόψη καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ανευθυνότητα και θα ήταν παράνομο, τονίζει με  δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, στο TheNewspaper.gr.

Αναλυτικά:

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας ως πολιτικό δίαυλο τη δημοκρατία και τον πολιτισμένο πλουραλισμό θεωρεί ότι το  αποτέλεσμα κάθε ερευνητικού προγράμματος, που χρησιμοποιεί πιστοποιημένα και εγκεκριμένα εργαλεία, μπορεί να συμβάλλει στην εξέλιξη του θέματος,  το οποίο μελετά, εφόσον αξιολογηθεί με προσοχή και εφόσον, μέσω επιπρόσθετων πολυεπίπεδων ερευνών, αποδειχθεί η επιστημονική του ορθότητα .

Η υπευθυνότητα του ρόλου μας ως τοπικής αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού επιβάλλει να στηριζόμαστε σε αποτελέσματα  πιστοποιημένων και εγκεκριμένων Σταθμών Μέτρησης, συνδεδεμένων με το δίκτυο μετρητών του Υπουργείου, οι οποίοι ελέγχονται, βαθμονομούνται και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ό’τι άλλο από μέρους μας θα ήταν ανεύθυνο και παράνομο. Αυτό ως γεγονός δεν απαγορεύει σε όποιον φορέα να διενεργεί τα όποια ερευνητικά του προγράμματα και να συμβάλλει στην εξέλιξη της επιστήμης, κάτι που στηρίζουμε συνεχώς, χρηματοδοτώντας την έρευνα».

error: Content is protected !!