ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μεϊκόπουλος: «Αποδείχθηκε πως η ατμόσφαιρα του Βόλου δεν είναι καθαρή»

MEIKOPOULOS POREIA 2
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την έντονη ανησυχία του για τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την αέρια ρύπανση που διεξήγαγε το τελευταίο έτος, επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εξέφρασε με δηλώσεις του στο TheNewspaper.gr, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

KENT728X100

«Αποδείχθηκε πως η ατμόσφαιρα του Βόλου δεν είναι καθαρή»

 «Αποδείχθηκε ότι βάσει τη μελέτης που διεξήγαγε η επιστημονική ομάδα του Παναπιστημίου Θεσσαλίας μαζί με τον καθηγητή πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, κ. Γουργουλιάνη, αποδείχθηκε ότι η ατμόσφαιρα του Βόλου δεν είναι καθαρή. Αποδείχθηκε, ότι και βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, που είναι πιο ελαστική αλλά και βάσης της νομοθεσίας που απορρέει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπερβαίνουμε τα επιτρεπτά όρια PM2.5, με τα ελληνικά δεδομένα κατά 5mg το κυβικό μέτρο και με τα παγκόσμια όρια, τουλάχιστον δυόμιση φορές παραπάνω, στις μισές μέρες του χρόνου».

Την Τρίτη 16 Ιούνη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας θα συζητήσει σε συνεδρίαση του για την έγκριση της πρώτης μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων και παραγωγής SRF/RDF ως καύσιμη ύλη για βιομηχανίες στον Βόλο. Μετά τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως θα πρέπει αυτές οι μετρήσεις να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη στη συζήτηση:

«Να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι μετρήσεις στο αυριανό συμβούλιο της Περιφέρειας»

«Οι μετρήσεις όχι μόνο πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη στο περιφερειακό συμβούλιο, διότι οι μετρήσεις αφορούν μόνο τα αιρούμενα σωματίδια PM2.5, που έχει αποδειχθεί πως εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα και προκαλούν αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά εκκρεμούν μετρήσεις και για άλλες ρυπογόνες ουσίες όπως τις διοξίνες και τα φουράνια, που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μετρητής της πολιτείας που να μπορεί να τα καταγράψει. Φανταστείτε, να αποδειχθεί ότι υπάρχει και πρόβλημα στις μετρήσεις σε ρύπους όπως τα φουράνια και οι διοξίνες και να αθροιστούν σε μία ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα. Θα πρόκειται για κόλαφο».

error: Content is protected !!