ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύτες προσπαθούν να απελευθερώσουν φαλαινοκαρχαρία που έχει παγιδευτεί

2885254
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, 19:58

Δραματικές ήταν οι εικόνες που κατέγραψαν δύτες στην Ταϊλάνδη, την ώρα που προσπαθούσαν να ελευθερώσουν έναν γιγάντιο φαλαινοκαρχαρία, καθώς στην ουρά του είχε μπλεχτεί ένα κομμάτι νάιλον σκοινί.

Η καταδυτική ομάδα παρατήρησε τον καρχαρία στα ανοικτά των ακτών της νήσου Κο Τάο το Σάββατο και επιχείρησε ανεπιτυχώς να βγάλει με ένα μαχαίρι το σκοινί, το οποίο είχε τραυματίσει την ουρά. Δεν είναι γνωστό πώς ακριβώς το ψάρι παγιδεύτηκε στο σχοινί, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το βίντεο με το περιστατικό, που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, δείχνει έναν εκπαιδευτή κατάδυσης να ακολουθεί τον καρχαρία, ο οποίος είναι ακίνδυνος για τον άνθρωπο, και να προσπαθεί μάταια να κόψει το σχοινί προτού ο καρχαρίας κολυμπήσει και φύγει.

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι μεταξύ των μεγαλύτερων ψαριών, με το μήκος τους να είναι μεταξύ 5,5 και 10 μέτρων και το βάρος τους να φθάνει τους 20 τόνους.

Ο δύτης Σάρακορν Ποκαπράκαν, που κατέγραψε το βίντεο, είπε στο Reuters ότι το πιθανότερο είναι ο καρχαρίας να μην επιβιώσει του τραύματος και ήταν ατυχές που δεν είχαν ένα μεγαλύτερο μαχαίρι μαζί τους, όταν τον είδαν.

Οι τοπικές λιμενικές αρχές και δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν τον καρχαρία.

Δείτε το βίντεο: 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, 19:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!